onsdag, mars 18, 2020

Nu blommar lingonen!

Lingonblom.
Smaka på ordet! Visst är det vackert!
Och jag tror aldrig att jag sett det förut: små vita blommor på mörkgrönt lingonris.

Jag plockade de små kvistarna för flera veckor sedan i Barndomslandet, och sedan har de stått i vatten tillsammans med blåbärsriset jag också fick med mig ur skogen. Blåbärsris blommar i vas, det har jag varit med om, men aldrig vad jag kan minnas lingon!

När det är dags för de bär man brukar kalla skogens röda guld är jag dock inte jätteroad, tycker mest att man som bärplockare blir insektsbiten, svettig och får ont i ryggen. Så jag brukar i ärlighetens namn plocka mina lingon på torget eller i saluhallen, där kilopriset förvisso är något högre.

Men lingonsylt vill jag ha, och jag ska ha gjort den själv. Då vet man vad som finns i burken.
Nu vet jag dessutom hur söta blommorna är, minst lika söta som sylten!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. wow, när jag sa till barnen aatt vi har "alla" bär på vårt berg (typ 18 olika bär), så sa barnen: "Inte lingon!" Då kom min mor med lingon, som stortrivs i torven... utom den sommaren det var 30°C hela sommaren...

  SvaraRadera
 2. Men å så söta! Jag tror jag sett lingon blomma men jag ska inte svära på det. Tänk om du kunde få rötter på dina kvistar också! Det vore väl något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några rötter tror jag inte det blir, men jag gläds åt de små rara blomstren.

   Radera
 3. WOW! Har heller aldrig sett lingon blomma. Otroligt vackert, håller med dig där. Tror inte att det är så många som faktiskt sett blommande lingon. Tack för att du delade med dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små blommor ska inte föraktas, eller hur?

   Radera