söndag, mars 08, 2020

Skyltat i storstan

Vilken god idé! Färre pappmuggar för take-away, mindre disk efter den som
väljer att slå sig ner vid ett av borden på kondiset. Och lite billigare fika. En
klockren win-win-situation hos Bröd & Salt som finns på inte mindre än tolv
olika ställen i Stockholm. Ute i landet också, kanske?
Nog för att området kring Slussen är hemskt för närvarande, men man måste säga att
de satt upp rätt roliga skyltar att titta på för oss som passerar. Såg dock ingen människa
som löd uppmaningen. Såg å andra sidan inte till Jessica heller ...
Ta detta som en förvarning: Världssömndagen infaller den 13 mars vilket betyder att
det snart är dags, men du hinner förbereda dig! Bädda rent, ny pyjamas ... Att den 13
råkar vara en fredag får vi hoppas inte har någon negativ effekt på sovandet.
Här en skylt som passar extra bra i dag, på den Internationella kvinnodagen!
Bara att ta åt sig för varje flicka, tant, kvinna, tjej, fruntimmer, dam eller klimakteriehäxa!

Vill du botanisera bland fler skyltar av de mest skilda sorter är det enkelt: klicka bara på den här länken som tar dig till BP. Hon har listat alla skyltande bloggare!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk skyltskörd!

    Bra där med kaffet, faktiskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland hittar man dem, de små (eller för all del rätt stora) guldkornen! Du tar väl åt dig nu, snygging?

      Radera
  2. mycket byggnadsstaket i Göteborg med, du skulle kanske trivas... jag tog med mig egen låda till fiskbilen, de skrattade lite (de använder mer papper än fisk)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, jag tycker det är i mesta laget med byggprojekt för närvarande, så jag behöver inte plussa på några från Göteborg ... Egen låda, föredömligt!!! Låt dem skratta!

      Radera
  3. Det var ett annorlunda grepp att ta med sin egen kopp. God ide´. Jag har varit med om att man tar pant på plastglas vid ölköp, som man får tillbaka när man lämnar in glaset. Alla gjorde det inte men det fanns människor som letade upp alla kastade glas och gick med dem till baren för att håva in alla panter.
    Bra skyltat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla sätt att återvinna är förstås bra - fast jag har aldrig tänkt på att man kan ha en kaffemugg i handväskan ... men jag fikar inte jätteofta på stan.

      Radera
  4. Härliga skyltar från huvudstaden. Gillas alltid. En del mycket välkända för mig.
    Visst är det bra med dessa kaffeställen i stan där man kan ta med sin egen mugg. Fler och fler dyker upp. Har alltid egen mugg med-
    Visst är det ett elände runt Slussen men skyltarna piggar upp- Och roligt att de ganska ofta byts ut också. Vinkade också till Jessica häromdagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas Jessica såg dig och vinkade tillbaka! Ja, kan man hitta glädjeämnen runt Slussen för närvarande gäller det att ta vara på dem!

      Radera
  5. Det var ett nytt knep med att ta med sig sin egen kopp/mugg. Ja, då slipper de ju disken också. Är dock inte så säker på att jag skulle vilja bära runt på en kopp efteråt, för då måste jag ju lägga den i en förhatlig plastpåse - om jag inte vill ha kafferester i min handväska vill säga...

    Skylten vid Slussen är cool. Å Jessica måste vara den enda kvinnliga kranföraren jag någonsin hört talas om. Bra knep där av reklambyrån.
    World Sleep Day som infaller på en fredag den trettonde är ju perfekt. Man stannar helt enkelt i sängen hela dagen, mindre risk för att råka ut för en olycka;-)
    Snygging-skylten gillar jag skarpt. Å du, det finns faktiskt Internationella Mansdagen också. Den firas den 19 november i år. Så snyggingen får hänga kvar till dess;-)

    En helt fantastisk skyltskörd idag. Otroligt bra jobbat. Tusen tack även för länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul när man hittar bra skyltar! Men att det finns fler tjejer som rattar stora kranar, det vet jag - en är släkt med släkten!
      Ha nu en fin ny vecka, Snygging!

      Radera
  6. Vilka roliga storstadsskyltar du bidrar med, din snygging!
    Att erhålla rabatt på fikat genom att medta egen mugg var en nyhet för mig. Om någon plockade fram sin mugg på byns fikaställen skulle nog personalen bli perplex! Men, så är de ju inte ställen där man handlar fika med sig, utan sitter ner och dricker ur riktiga porslinsmuggar. Vågar man verkligen sluta ögonen den 13:e? Jag är allt lite tveksam, tänk om man inte vaknar förrän dygnet har gått?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja denna vecka hittade jag skyltar!!! Haha, en hel dags sömn är säkert bara nyttigt! Vad säger du, ska vi stoppa ner en mugg i handväskan??? Får väl gå på fikets toa och diska den sen då ...

      Radera