söndag, september 26, 2021

Raka spåret går kanske till krogen?

Får syn på en skylt man verkligen skulle kunna ha glädje av i en mängd olika sammanhang i livet: en lots som man bara kan följa  och då uppenbarligen hamna helt rätt!

Kanske leder den där lotsen rent av raka spåret till krogen? En för sanna kosmopoliter, varifrån de än kommer ... För er som inte vet: Både Arvika och Koppom ligger i Värmland. Från Koppom, som väl är mindre känt, kommer storheter som Solveig Ternström (skådespelare), Per Eklund (rallyess) och Mona Brorsson (längdskidåkare). Om de gillar en cosmopolitan? Inte en aning. Men drinken går att få på The Oven i just Arvika.

Det har alltså blivit skyltsöndag igen. Om du är sugen på andra skyltar hittar du dem enklast om du klickar dig via BP:s blogg här. I hennes högerspalt dyker de upp!

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. såna lotsbilar, plogbilar finns väl i bergen i Norge när det har snöat massor... då får inte en ensam bil köra iväg... bilkonvoj efter plogen

  SvaraRadera
  Svar
  1. För säkerhets skull! Säkert en god idé.

   Radera
 2. Jag som precis varit kyrkvärd idag får genast vibben av att "Följ mig" är lite bibliskt.
  Men följ inte mig med kaffe bredvid datorn eller annan dryck, för häromsistens så råkade jag putta ut ett glas rödvin som slog ut hela laptoppen. Den putten kostade tusenlappar. Så nu vet ni det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det exemplet väljer vi att inte följa! Roligare kan man ha för sina pengar!

   Radera
 3. En lots kan vi alla behöva ibland =) Snyggt skyltat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja både till lands och till sjöss ...

   Radera
 4. Bra skyltat!Jag låter mig gärna lotsas ibland. Och är det till en cosmopolitan i Arvika eller Koppom så mer än gärna- Har besökt båda men ännu inte på plats druckit någon cosmopolitan. Men skulle gärna också ta en mojito.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar hellre en mojito med dig än en cosmopolitan, om jag nu minns hur en sån smakar? F ö är jag inte säker på att jag varit i Koppom. Men jag hade klasskamrater som bodde där.

   Radera
 5. Kul att du skyltar igen! Saknade dig förra veckan...

  Den där lotskörningen, ja om den bara var så positiv som du beskriver. Minns en sådan körning som körde mellan norska Molde till Elmia i Jönköping - i 30 kilometer i timmen. På lastbilen fanns en dumper...
  En Cosmipolitan har jag aldrig druckit. Är urdålig på drinkar;-)
  Men jag vet faktiskt vem Per Eklund och Mona Brorsson är. Ja, det handlar ju om sport så:-)

  Tusen tack för dina fina skyltar och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 30km/tim är faktiskt väldigt sakta om man ska förflytta sig några mil ...
   Jag har förvisso drabbats av skylttorka. Fick hoppa över två söndagar. Så jag blev riktigt glad när jag hamnade bakom den där lotsbilen!

   Radera
 6. Det låter gott med en Cosmo men det står att det är sött... Hur kan det bli det med vodka, tranbärsjuice och citron?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har ju aldrig provat - men av ingredienserna att döma borde det bli gott!

   Radera
 7. Med en sådan lots skulle kanske jag också våga sätta mig bakom ratten? Förnyade nyss mitt körkort trots att jag inte kört bil sedan 1981...nä det är lugnt, jag använder det bara som leg. Koppom är ett himla kul ortnamn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj inte bakom ratten på 40 år ... tur att det finns fler fortskaffningsmedel (och taxi)! Men visst, det är som leg man visar den där lappen. Jag har fastnat i kontroll max två ggr på alla år jag kört bil.

   Radera
 8. Jag följde med, men tappade bort bilen efter bara ett litet tag ;-)
  En drink kanske man ska unna sig idag? Det är ju ändå... måndag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ska vi satsa på en liten cosmopolitan? Fast jag har nog inte något hemma som passar ... men alkoholfri öl står iskall i kylen. Gott om det är varmt. Men varmt är det inte. Så den får kanske stå kvar!

   Radera