tisdag, september 21, 2021

Tim måste ju få stanna!

För det mesta är jag nöjd och belåten med att kunna kalla mig svensk. Men det finns tillfällen när det inte känns bra alls.

Foto Anders Hansson Dagens Nyheter
(Utgår från att man får låna den p g a sammanhanget och för den
goda sakens skull. "Snor" annars inte bilder.)
Just nu är ett sådant tillfälle. Sverige har beslutat att utvisa en treåring, kallad Tim, till Nigeria. Pojken är född i Sverige och har levt alla sina dagar utom de elva  första i en svensk familj, med mamma, pappa och två bröder. 

Fast nu ska det bli ändring. Migrationsdomstolen har sagt sitt. Barnet ska skeppas, ensam, till Nigeria, där hans rötter visserligen verkar finnas, eftersom hans mamma kommer därifrån. Hon fick inte vara kvar i Sverige, konstaterades psykiskt labil och oförmögen att ta hand om sitt barn. Vilket hon knappast kommer att göra nu heller, även om de skulle sammanföras. Tim pratar bara svenska, hon pratar ingen svenska alls ... och någon pappa har aldrig funnits med i bilden.

Det är Dagens Nyheter som avslöjat denna helt förfärliga och osannolika historia. Många har hängt på. Konstigt vore det annars! Men hallå, har inte Sverige skrivit på barnkonventionen? Respekterar vi inte barnens rättigheter i det här landet? Vad har treårige Tim gjort för ont? Absolut ingenting. Klart att han måste få stanna!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Sånt här gör mig upprörd också. Det är en låst artikel i DN så jag kan inte läsa. Men jag ömmar för barnens rätt. Rädd att detta barn kommer att fara illa, Gud bevare gossen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ser verkligen illa ut. Men kan inte NÅGON ......?!

   Radera
 2. Läste också om detta idag och undrar var lagarna finns som ska ta hänsyn till barnen. Läste för ett tag sedan boken "Hon hette Esmeralda" och där bör alla inblandade från myndigheternas sida få svar på sina frågor. Inte en gång till att barns bästa inte ska tas till vara. Var är våra politiker nu? Upprörande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Lilla Hjärtat-storyn var också outhärdligt sorglig. Har vi dvs myndigheterna ingenting lärt?

   Radera
 3. hörde på nyheterna hur illa skött ärendet är

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men varför sätter ingen ner foten???? Kungen eller Benjamin Ingrosso eller nån annan som folk lyssnar på?

   Radera
 4. Det är fruktansvärt!

  SvaraRadera
 5. Har också läst om Tim. Hoppas innerligt att det löser sig. Hur f*n tänker man där - förutom inte alls alltså. Suck!

  SvaraRadera