lördag, september 11, 2021

Veckans mening – om shopping

Hittar en liten tunn bok i en vrå. "Shoppinglogik. Konsten att försvara sitt handlande" heter den, skriven av Caroline Edengren och med illustrationer av Karin Hoxter. Antagligen är boken en present från någon som är väl bekant med faktum: jag tillhör befolkningsgruppen som villhöver (och köper) mer än jag borde. Eller så har jag köpt den själv, i ett anfall av självinsikt. Boken är, står det på omslaget, "en hyllning till det kreativa tänkande som sätts igång hos shoppare på jakt efter prylar att stilla begäret med. /.../ den påhittade, men ändå så verkliga, logik, matematik och filosofi som shopparen uppfinner och återuppfinner varje gång hon eller han beträder konsumtionstemplen". Tillåt mig le igenkännande!

Alltså finner jag mellan de här mjuka pärmarna med sidor med väldigt kortfattad text (så passande för en bokvän som råkar befinna sig i en lässvacka) Veckans mening, den som vi presenterar på lördagar efter initiativ av Skriv-Robert.

Med tanke på priset vore det kriminellt att inte slå till. 

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. har inget begär, äger fina skor, även för promenader, några helt nya par barfotaskor, snygga passande kläder för midjan ett par decimeter mindre!! Böcker lånar jag

  SvaraRadera
 2. filmen Brooklyn visas i SVT1 i kväll, kanske även i svtPlay

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch pågår till nästan halv ett ... får nog bli Play då.

   Radera
  2. går inte i play, ska titta i sängen med iPad

   Radera
  3. Aj då ... det blir för sent känner jag!

   Radera
 3. Pandemin har varit billig för mig. Min köplust av kläder och skor har försvunnit. Jag har och hade innan också, men än har inte förtjusningen i att bära något nytt inträffat.
  Däremot har jag sett till att teknikprylarna har behövt bytas ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det här med att köpa nåt snyggt är en av de få kul grejerna man har kvar ... och så länge man inte överskridet sin budget så!

   Radera
 4. Ha ha. Jag minns ett ex, i total avsaknad av både ekonomiskt sinne och medel, som tyckte att han måste slå till på en båt för hundra tusen för att den såldes så "billigt". Det var efter att vi separerat och hans syster ringde mig och ville rådfråga om hon skulle låna honom pengar till den. Gissa vad jag svarade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det blev ett tämligen klart nej ... :-D

   Radera
 5. Resonerar man så (som i meningen) hamnar man nog snart i Lyxfällan.

  SvaraRadera
 6. Har nog aldrig fattat vitsen med "shopping"... att handla sånt man inte absolut behöver. Är det kriminellt? ;) Böcker lånas på bibliotek, vilken underbar inrättning det är! :) Kanske shoppar man mer om man bor i en stad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä inte kriminellt på "riktigt" ... men ganska dumt när man redan har det man behöver! Jo närheten till butiker ökar definitivt riskerna/möjligheterna!

   Radera
 7. Hahaha! Håller såååååå med. Bästa ursäkten/förklaringen ever:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ibland är ett inköp hur onödigt det än må vara en humörhöjare!

   Radera
 8. Ler gott åt veckans mening. Och uttrycket "villhöver" tar jag direkt. Undrar om det är ärftligt. Tror min mamma också hade en dos av detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag utsåg VILLHÖVER till Dagens ord i maj, då var det nytt för mig - men ändå så välbekant!
   https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/05/dagens-ord-56.html

   Radera
 9. haha! har evt använt mig av uttrycket själv någon gång. kanske

  SvaraRadera