fredag, september 30, 2022

Om man tänker på pengar ...

Passar på att visa ännu en av mina akvareller gjord av Iréne Larsson i Varberg. 
Bokmässefynd för länge sedan. Höstfärger tycker jag!
Det är svårt att fatta, men september månad har redan gått. Och inte har väl världen blivit mycket bättre för det ... om man nu ens vågade hoppas på något åt det hållet ... Så det är bara att bita ihop och försöka välkomna oktober. Där ute är himlen grå och plusgraderna få. Men Elisa Matilda ger oss ett knippe fredagsfrågor precis som hon brukar, denna gång med fokus på inköp/shopping. Dags att tänka lite extra på pengar, när räntorna stiger och inflationen rusar!

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade? En klänning. Kunde inte lämna tillbaka den till butiken eftersom den såldes till extra lågt reapris, så jag får skylla mig själv. Värre saker har hänt!
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa? Maten, absolut. (För boende ligger väl utanför hushållskassan?) Men jag tror att jag köper blommor och växter för mer pengar än de flesta andra! Blommor är nästan lika viktigt som god mat ...
 3. Vad sparar du till? Ingenting särskilt. 
 4. Vad köper du mer sällan än du borde? Köper nog snarare ett och annat oftare än jag borde ...
 5. Håller du dig till en budget? Jag har ingen riktig budget, men har alltid varit väldigt duktig på att inte shoppa för mer pengar än jag kan spendera. Så svaret är väl ja ändå.
Copyright Klimakteriehäxan

23 kommentarer:

 1. Så är det nog, att är man duktig på att inte shoppa för mer pengar än man kan spendera så håller man sig till en budget. Absolut. Man håller måttet helt enkelt.
  Vi kan ju alltid hoppas på att oktober kommer med en förändring till det bättre rent världspolitiskt. Hoppas kan man ju alltid.
  Ha en fin fredag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet lever! Hoppas också att vi får en fin helg!

   Radera
 2. Provade du inte klänningen?? Numera tar jag ibland mobilfoto och skickar till dottern, hon ger mig bra råd 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo naturligtvis, köper aldrig utan att prova. Men var inte jättenöjd när jag kom hem. Håller med om dotter-råd: min är också bra på att tycka. Kul att shoppa med henne.

   Radera
 3. dottern får bara foton, men shoppar med barnbarnen ibland 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går gärna en sväng på stan, endera i Oslo där hon bor eller i Stockholm när hon är hemma här. Alltid roligt!

   Radera
 4. Visst är det så att maten kostar mest, men visst har man koll så att pengarna räcker hela månaden!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man vill ju gärna ha lite käk alla dagar ...

   Radera
 5. Shoppar absolut inte över mina tillgångar, men har precis som du en förkärlek för blommor. Och där jag bor nu så har krukväxterna faktiskt dött i parti och minut. Vet inte vad det är för fel! Kunde vara fel jord sa man på blomsterlandet. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De dör ibland, så är det bara. Men mina orkidéer de blommar igen och igen och igen!

   Radera
 6. Det går åt mycket pengar till mat men jag håller mig inom rimliga gränser så det blir inte ebb i kassan på grund av den. Jag köper också mycket blommor och växter men har inga gröna fingrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns som tur är massor med mat som inte är särskilt dyr men ändå väldigt god! Råkar den dessutom vara enkel att laga till är det ju ännu bättre.

   Radera
 7. visst är maten dyrast. blommor är också väldigt trevligt. även om en inte har en budget har en väl någon sorts koll på hur mycket en kan handla. shoppar gärna kläder med hjälp av både son och dotter. fast inte på en gång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonen undviker att gå i alla affärer utom mat-, så honom blir det ingen shopping med. Men jag tycker om honom ändå! :-D

   Radera
 8. Näst efter bostaden kommer så maten. Men jag har koll på allt. Både sparsam och kan unna mig.

  SvaraRadera
 9. Maten är dyr. Jag har också koll på ekonomin. Unna sig saker vill jag göra, en lever ju bara en gång tänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste vara snäll mot sig medan man har sig. Alltså unnar man sig ett och annat!

   Radera
 10. Så du har också haft otur med en klädesplagg, och du kan inte ens skylla på närköp som jag kan...
  Annars är vi totalt lika idag. Kul:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är jag mer eller mindre nöjd med mina klädköp, eftersom jag tveklöst köper onödigt mycket. Fullt pris går alltid att göra ångerköp av, men 70 % rea - nä där går visst gränsen! Skönt att slippa en formell budget eller hur?!

   Radera
 11. Jag ser att flera liksom du svarar att blommor inhandlas flitigt. Jag är tvärtom, handlar inga blommor alls...tycker det tillhör lyxvaror som jag inte unnar mig. Men, därmed inte sagt att jag missunnar andra att handla fina blommor! När jag går på stan i Falun förundras jag över hur många blombutiker som finns, förutom att alla livsmedelsaffärer också säljer blommor....jag tror jag missbedömt andras köpvanor...bara för att inte jag...haha Ha en skön helg i höstfärgernas tecken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det väl lyx på sätt och vis, men jag kan banne mig inte avstå! På sommaren plockar jag gärna det somär alldeles gratis, men sen köper jag mina växter och mår bra av att ha dem omkring mig.

   Radera
 12. Vad härligt att du har mycket blommor hemma, det tror jag är bra för själen och det påverkar ju inomhusluften positivt med. Är ju rena medicinen rent av :) Jag har stenkoll på vår ekonomi och överskrider den aldrig.

  SvaraRadera