lördag, september 24, 2022

Veckans mening – om Ukraina

När det redan är för sent skummar jag programmet för bokmässan i Göteborg. Bland flera olika teman dyker Ukraina upp, av helt uppenbara skäl. I presentationstexten konstateras något som vi inte kunnat undgå att märka, och det får bli Veckans mening denna gång för min del. Det vill säga den där meningen som, enligt Skriv-Roberts instruktioner, fått mig att hejda mig ett litet extra ögonblick i läsningen. Så oerhört trist att anledningen till att vi utökat våra geografikunskaper är ett eländigt krig som ingen mer än Putin vill ha.

Ukraina har gått från att vara relativt okänt hos en bred allmänhet till att städer som Mariupol, Odessa och Cherson nämns i var och varannan Rapport-sändning.

Skänkte en slant till Ukraina och fick ett armband som tack, ett med landets
nationalsymbol solrosen som nu pryder min handled.
Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. snyggt armband 🇺🇦

  SvaraRadera
 2. ja, det är en alltför trist anledning att utöka sina geografiska kunskaper. så desperat som Putin är vet en ju inte vad han hittar på härnäst.

  SvaraRadera
 3. Ja, illa att de ska till ett hemskt krig innan man på allvar riktigt lägger märke till ett land.
  Och visst är det viktigt att på olika sätt stötta Ukraina och dess invånare,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste i princip inget om Ukraina den 23 februari. Men sen ...

   Radera
 4. Jo, så är det ju. Det är mest Kiev, eller Kyjiv som jag nu lärt mig är mer rätt att säga/skriva, och Krim man känt till tidigare. Och att landet är så stort är heller inget jag tidigare reflekterat över. Vilket fint armband!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man bestämt hur stan ska stavas på svenska? Jag har inte sett det. På engelska har jag också sett två olika stavningar. Vi skulle ha reagerat mer på Krim, då kanske inte den här galenskapen brutit ut.

   Radera
 5. Dessvärre stämmer det. Odessa, Kiev och Donetsk är de tre städer jag kunde innan kriget bröt ut. Nu kan jag tyvärr betydligt fler...
  Gillar armbandet skarpt. Enkelt och vackert:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att jag inte visste något alls, om detta stora land som inte är så långt bort. Skämmigt.

   Radera
 6. Armbandet är riktigt vackert. Måste ta reda på om de säljer likadana här också. Det finns mång ukrainare här på Madeira just nu i väntan på bättre tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man köpte liksom inte armbandet, man skänkte en summa pengar och då fick man armbandet, som naturligtvis inte är värt något i pengar, men solrosen är en fin symbol. Måtte de bättre tiderna komma!

   Radera
 7. Verkligen sorgligt. (Det blev fel när jag lade upp mitt inlägg. Nu finns den rätta meningen inlagd.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sannerligen! (Får kolla hos dig igen)

   Radera