söndag, mars 03, 2019

En söndagsskylt inför tisdagen!

Ja vad vore livet i all sin glans om inte goda, härliga, kaloristinna semlan fanns?
Fast jag fattar inte riktigt varför bagerierna så förtvivlat letar efter nya varianter. När det nu är så himla gott med kardemummabulle, riktig mandelmassa och äkta grädde?

Däremot kan jag göra tummen upp för att den här sortens lyxbulle numera säljs i olika storlekar. Från minisemla till semmeltårta, bara att välja!
Men kostar det så smakar det. 46 kronor fick jag betala för ett normalstort exemplar. Den var i alla fall jättegod. Och man ska ju (helst) inte äta semla varje dag.

På tisdag är det hur som helst dags om man gör som traditionen bjuder. För då är det fettisdag. Fast vi är väl rätt många som tjuvstartat, eller hur? Semlor finns ju numera tillgängliga direkt efter jul (och då inte bara i Rotas konditori där Ture Sventon brukade handla)!

Dock är det just denna söndag som semmelskylten (som jag plåtat i fönstret hos Gunnarssons konditori på Götgatan i Stockholm) passar som allra bäst. Skyltsöndag ni vet, bloggstafetten som har sitt "hem" hos bloggaren BP!

Min första extra skylt i dag är lika "tidstypisk" som den om semlor. För det är ju reatider. Och den som håller i skyltningen hos Naturmagasinet har gjort ett vykort inramat av björkstammar, medan bokstäverna R, E och A minsann är skapade av rejäla utomhuskläder som tål både fukt och kyla.
Både fyndigt och snyggt, inte sant? (Syns bättre om du klickar på bilden och därmed ser den större.)


Och det blir en bonusskylt till, en som talar mot sig själv. För den här maskinen skyltar med namnet Aktiv men det är svårt att hitta något mindre aktivt än den just nu ... det är ju inte skördetider, precis. Men kanske är den en sorts scout-apparat, med mantrat "alltid redo"?!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Tre härliga skyltar:-)
    Nu tillhör jag dom få som varken gillar kardemummabullar eller mandelmassa. Så jag är faktiskt tacksam för alternativ, men vid blåbärsgrädde går min gräns;-) Gillar verkligen att semlorna nuförtiden görs i tre olika storlekar. En bra "uppfinning".
    Reaskylten är hur cool och innovativ som helst.
    Med tanke på att den "passiva" skördetröskan tillverkades 1948 så är den antingen en utsmyckning eller som du säger ett redskap för scouter.
    En toppen Skyltsöndag; Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
  2. Mig kan man definitivt fresta med en semla! Men oj, hur vet du exakt hur gammal skördetröskan är??? Jag tror i a f att den användes i fjol.

    SvaraRadera
  3. köper små semlor - eller delar en vanlig med maken ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter blott alltför gärna en hel. I fullstorlek.

      Radera
  4. Jag tycker också det är märkligt med alla dessa annorlunda semlor. Varför försöka förbättra det som redan är perfekt?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den eviga jakten på variation ... men ibland är den verkligen onödig!

      Radera
  5. Vilken kul rea-skylt, riktigt fyndig! Semlor äter jag inte, men kan berätta att i Finland är semlor detsamma som våra småfrallor. Och semlor är förstås fastlagsbullar. Viss förvirring råder när en finländare är i Sverige och ska handla semlor i september....innan man förstår vad som menas. Härligt inlägg, tackar, o önskar trevlig vårvintervecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det där med svenska och finska frallor har jag stött på! Trevlig vecka önskas du också!

      Radera