onsdag, mars 27, 2019

Var så god och sitt!

Vet inte om detta är möbler på vilka man så att säga "sitter fint". Men stolar är det, och när/om de används placerar man sin bakdel i ansiktet endera på Nordkoreas märklige ledare Kim Jong-Un, som är gungstolens leende herre (nedre bilden) eller på den betydligt bistrare president Donald Trump som för säkerhets skull försetts med en varudeklaration på ryggstödet: "Bad ass". Vilket knappast kräver översättning, eller hur? Båda ganska porträttlika hur som helst.

Catrine Näsmark heter personen som gett sin personliga touch åt de här stolarna, för tillfället utställda i ett skyltfönster på Hornsgatan i Stockholm. Visst är kul att se lite oväntade saker när man fönstershoppar!

De här två politiska figurerna är i alla fall i fint sällskap, inte bara med varandra. Konstnärinnan har målat många porträtt, bland annat på Nelson Mandela, Björn Borg och Elvis Presley. Och så förstås kungen och drottningen, de tavlorna hänger på Slottet i Stockholm, i ett så kallat representationsrum. Fast där sitter man på andra möbler ...

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Läckert med färgen som rinner över kanten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela skapelsen är rätt läcker tycker jag!

   Radera
 2. hej tack, mina möbler och textiler har helt annan stil, senaste "tavla":
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/fin-present-av-bibliotekarien.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo såna här stolar passar kanske inte in riktigt överallt ...

   Radera
 3. skulle du sova tryggt med dessa två män i ditt sovrum...??!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja vill inte gärna dela rum med nån av dem ... men på bild, i nödfall ... dock inget jag väljer! Fast jag tycker hon gör häftiga porträtt i egen stil.

   Radera
 4. Fantastiska porträtt! Men jag vill varken ha dem på stolen eller på väggen.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! Fast visst är det kul att hon målat dem på stolar! (kollade du kungligheterna också, jag länkade till dem)

   Radera
 5. Där satt den eller dom rättare sagt. Älskar stolarna och konstnärens fräcka idé! Nydanande - love it. Betvivlar dock att det är Mao på gungstolen utan porträttet liknar mera Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

  PS. Nej, jag skulle inte köpa hem stolarna, men njuter av att se dom på din blogg. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men KLART ATT DET ÄR KOREANEN hur tänkte jag? Jo jag vet att jag tänkte en millisekund att det var lustigt med Mao som varit död så länge - men jag tittade uppenbarligen aldrig ordentligt. För den där frisyren är ju verkligen Kims egen. Nu skriver jag om, tack för din skarpa blick! Jag skäms ...

   Radera
  2. Rätt ska vara rätt, jag försöker verkligen vara noga men ......................

   Radera