torsdag, mars 21, 2019

Helgfrågan igen

Mia i bokhörnan upplever att det i år är svårare att få recensionsexemplar från förlagen och undrar om andra har samma erfarenhet, så det är veckans helgfråga.
Det händer att jag får något enstaka recensionsexemplar, men jag utger mig ju inte för att vara recensent. Har inte tänkt börja göra det heller. Så mitt svar är: vet inte.

Bonusfrågan är lite bredare. Har du tänkt gå på något trevligt kulturevenemang i vår? Jo för all del, det finns ett antal filmer jag vill komma iväg på. Och så ska jag se "Shakespeare in love" på Stockholms stadsteater i påsk. Alltid något. Märkligt att man bor så nära så många begivenheter och ändå inte utnyttjar det! Måste nog bli Abundo-kund. Det hjälper, säger folk.

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

  1. Recensionsböcker förpliktigar, väljer mina böcker helst på bibliotekshyllan.

    SvaraRadera
  2. jag läser och tycker men vill inte kalla mig recensent. ibland blir jag tillfrågad, ibland ber jag om någon titel från något litet, fint förlag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla får vi läsa och tycka! Jag har dock aldrig bett om gratisex, tycker som Hannele att det förpliktigar.

      Radera
  3. Alltså teater, det var länge sen jag var på teater! Månne det kommer någon bra sommarteaterpjäs häromkring i år?

    SvaraRadera
    Svar
    1. En eller annan uppsättning bör väl vara på turné? (jag vet inte var du bor!)

      Radera
  4. Teater är trevligt. Hoppas på något sånt evenemang under våren och sommaren.

    SvaraRadera
  5. Jag får en hel del recensionsexemplar som överraskning men också sådana jag själv önskat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det bara att läsa och tycka! :-D

      Radera
  6. Den enda bloggen jag läser som recenserar böcker är https://justnujusthar.com/, och hon blir överöst av recensionsexemplar.
    Teater och bio är tyvärr inte min grej. Kan inte ens minnas när jag gjorde ett teaterbesök senast.

    Svar: Nej, Hundraettåringen är ingen deckare. Läste Hundraåringen och tyckte den var himla rolig. Å efterföljaren är lika bra. Om man "suspends disbelief" och gillar författarens vilda fantasi så är man fast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag som älskar teater! Utan att ta mig iväg särskilt ofta, numera. Massor med bra film finns det också. Hundraåringen tyckte jag inte om. Dålig kopia på Paasilinna. Som ibland är jätterolig, men ojämn.

      Radera
  7. Anonym9:58 em

    Shakespeare in love såg jag när den gick på Stadsteaterns stora scen. Den var fantastiskt. Nu är ju hela huset stängt för renovering och uppsättningarna flyttar runt. Till Dansens hus hittar jag som stockholmspendlande värmlänning några dagar i veckan, men till andra ställen som Årsta vet jag inte om jag vågar mig på med risk för att förirra mig. :) Jag förenar nytta med nöje och går mycket på teater och musikaler på kvällarna när jag är i Sthlm. Mina stockholmsboende kollegor påpekar att jag gått mera på teater på någon månad än vad de gjort i hela sitt liv. Jag älskar det - man hittar alltid något bra i varje uppsättning även om jag inte alltid tycker att berättelsen i sig är toppen, men då kan det vara skådespelarna, kläderna, scenografin eller något annat som jag njuter av. Så man kan väl säga att jag passar på så länge som jag har den här möjligheten och tycker det är härliga upplevelser istället för att hänga på hotellet. Nu stänger ju även Dramaten (stora scenene) för renovering i ca ett halvår, lite dålig planering när de stänger de två största scenerna samtidigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så klokt av dig att ta chansen! Obegripligt att man som fast boende inte utnyttjar möjligheterna bättre. Fast det är dyrt att gå på teater. Tyvärr.

      Radera
  8. Just nu har inte vi någon möjlighet att besöka något evenemang överhuvudtaget och så jag blir lite avundsjuk på alla som redan har planer på något.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland hamnar man i låsta lägen, trist men förhoppningsvis går det över!

      Radera
  9. Åhh gå på teater låter trevligt det var längesedan jag gjorde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir alldeles för sällan, helt klart.

      Radera
  10. Teater och bio var längesedan. Funkar inte alls för mig nu under senare tid, hör "konstigt" p.g.a. öronsjukdom (som ibland ger yrsel), så det vore rena tortyren... teater är ju inte heller textat. ;)

    SvaraRadera