lördag, mars 16, 2019

När botten nästan är nådd ...

Jag börjar så att säga skymta botten i mitt bokmärkeslager. Det här blir den tjugonionde lördagen i följd som jag visar er vad jag placerar mellan sidorna när jag lägger ifrån mig en bok och tar paus i läsandet.

Helt i strid med mina gamla läsemönster använder jag dock ett antal bokmärken parallellt numera, eftersom jag plötsligt lyckats börja läsa flera böcker och sedan öppnat ännu en, trots att jag inte kommit till slutet.

Det beror på olika saker. Texten kan kännas övermäktigt tung. Ämnet kanske är svårt att greppa, trots att jag vet att jag "borde". Samtidigt finns det ett par romaner som jag i grund och botten tycker är jättebra, men de är onödigt tjocka för att få följa med på bussen. Då tar jag något tunnare.
Eller så har jag helt enkelt ramlat över något annat som känns oemotståndligt lockande.

Så där ser man att bokmärken är bra att ha, eftersom hundöron är ett otyg som inte får förekomma! Och när jag rotar i lådan dyker ett litet försynt bokmärke upp, ett som jag satt ihop själv en gång när ett klädesplagg jag köpt hade små metallhjärtan på prislappen. Fäste dem på ett sidenband och voilà! Tycker nog att det är i klenaste laget, men det får duga i dag!

Boklysten är den som satte igång jakten på våra bokmärken. Hannele, BP och jag har hängt på. Även om mitt förråd snart är uttömt vore det kul om fler nappade på hennes krok!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. perfekt återvinning, min tillhör annan genre:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/irlandsk-skrack.html

    SvaraRadera
  2. Här är vi helt olika. Jag kan aldrig läsa mera än en bok i taget oavsett tjocklek. Å jag älskar tegelstenar förresten. å i stort sett använder jag ett enda bokmärke.
    Har dock även idag "skrapat" ihop till ett (alternativt) inlägg, men även mitt "förråd" sinar;-)
    Ditt hemsnickrade bokmärke är jättesöt. Aningen tjockt kanske, men du hittar ju lätt sidan du är ute efter;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förr läste jag alltid bara en enda bok i taget. Nu kan jag hoppa, men det måste vara texter som är sinsemellan rejält olika. Om bokmärket: det är ju ett jättetunt sidenband som hamnar inuti boken, helt problemfritt!

      Radera
  3. Precis! Vad som helst duger ju faktiskt!

    SvaraRadera