lördag, mars 23, 2019

Ett märkvärdigt bokmärke


För trettionde lördagen i följd (tänk som tiden går!) kommer här ännu ett bokmärke, ett bidrag i serien Veckans bokmärke som Boklysten har lanserat. Tillsammans med Hannele har jag hängt på hennes initiativ rätt länge.

Egentligen har jag bara fula och/eller temporära nödlösningar kvar nu. Det är något kassakvitto som jag tagit i förbifarten, ett par klädetiketter med snygg logga. Och kanske kommer jag att hitta mer "arvegods" när jag rotar vidare i bokhyllan i Barndomslandet, där många av min mammas böcker fortfarande står på rad.

Men tänk ändå som det kan ordna sig! Ett riktigt fint bokmärke damp ner i brevinkastet i början av veckan. Det hade skickats av bloggkompisen BP, som en present helt enkelt! Snyggt, med många klassiska beståndsdelar i grafisk utformning att lägga märke till. Här finns både Eiffeltornet och Taj Mahal, ett fyrtorn, palmer, en puffra, blommor, elefanter, tåg och heminredningsprylar ...

Man kan studera det där bokmärket en god stund, på båda sidor, i stället för att läsa texten i boken man håller på med! Hm. Då kanske inte det är ett bra bokmärke trots allt? Äsch, det är klart att det är!
Och just när jag skrev det såg jag en kakelugn, en maskros och en varmkorv ... mycket kvar att upptäcka (syns bättre om du klickar upp bilden i större storlek)! Tack BP!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. fin design, passar ett bokmärke, min hittade av en slump:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/all-you-need-is-love.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. inte är det där James Joyce... hoppas du läser Erik Anderssons nya översättning och inte Emilie Kullmans från 1931...

   Radera
  2. Nej det där är en annan bok. Joyce läser jag på engelska.

   Radera
 2. En fin present. Ett fint bokmärke.

  SvaraRadera
 3. Men å så omtänksamt och passande med ett vackert bokmärke till dig! Attans att jag missade den Skyltsöndagen! :D

  SvaraRadera
 4. Just det! Det bokmärket var riktigt spännande att "upptäcka", speciellt då jag såg och har lagt upp alla tråkvarianter som säljs idag. Kul att du gillade det:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättefint och i användning! Tack igen!

   Radera
 5. Jättefin present. På håll påminner ju mönstret om en av de klassiska porslinsserierna

  SvaraRadera