söndag, mars 31, 2019

Trottoar- och perrongliv på en skyltsöndag


Jaha, hur många fotgängare får du ihop? Nästan tio, eller hur?
Fast nu är det ju inte du och jag som ska hålla koll på trafiken, utan en kamera som sitter rätt högt ovanför skylten. Stockholms stad vill se hur trottarlivet ser ut på Kungsgatan.

När man står på perrongen och väntar på t-banan på Fridhemsplan har man också ett gäng skyltar att titta på. Kolbeinn Karlsson har tecknat "Badhusdagbok". I original är det män ritade i tusch på papper, här är det förstås rejäl storlek på teckningarna. Verket skulle enligt SL:s skylt finnas 2018 ut, men är alltså kvar och står i kontrast mot de fula, gula, skamfilade kakelväggarna. Fast reparationsarbete pågår.

Faktum är att den som reser med Stockholms t-bana möter konst lite överallt. Dels de fasta verken på stationerna, dels de som byts ut. På Fridhemsplan och Slussen satsar man svartvitt, på Gärdet och Zinkensdamm blir det färg, på Mariatorget är det foto som gäller, konstfilm är temat på Skanstull och på Odenplan bereds plats för sådant som elever från olika konstskolor gjort.

Skyltsöndag igen, med andra ord. På trottar och perrong. Och bloggare som skyltar hittar men enklast den här vägen, via BP.Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Ja, skyltar finns verkligen överallt :-) Men oj vad slitet det har blivit där på Fridhemsplan! Kanske dags att snabba på renoveringen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att stationen blir snyggare snart. Och då blir det förstås nåt annat på väggarna är den nakna gubbarna.

   Radera
 2. Alltså de där badhusbilderna hade jag nog gärna varit utan ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett åtskilliga herrar som jag hellre vilat ögonen på ... :-D

   Radera
 3. Svar
  1. Eller nåt. Rätt originellt i allafall.

   Radera
 4. Ja, det finns massor av skyltar överallt ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamensan. Och några gillar man mer än andra!

   Radera
 5. Konsten vid Fridhemsplan påminner faktiskt om teckningarna vid Slussen, fast konstnären på Söder heter Liv Strömquist. Onekligen annorlunda konst som väckt en hel del känslor har jag läst.
  Tunnelbanestationen vid Fridhemsplan börjar byggas om den här sommaren och stängs då i tre månader. Undrar om även konsten ryker eller om den får vara kvar.
  Tusen tack för ditt bidrag med annorlunda konstverk. Stort tack för länken också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst påminner de om Liv S! Enligt skylt på väggen skulle den här konsten redan ha varit utbytt, men eftersom reparationerna är i gång och det ser rätt förskräckligt ut var det väl knappast läge att ta dit nåt nytt.

   Radera
 6. Det var minsann lite vågad konst ... inga snygga badpojkar, men perfekta till Skyltsöndag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ingen konst man drömmer om att hänga på sin egen vägg heller, eller hur???

   Radera
 7. All konst behöver ju inte vara vacker i betraktarens ögon, o det är väl dessa ett bevis på. Men något att kasta en blick på när man väntar på tåget kanske, även en tankeställare kan man kanske åstadkomma. Men nog är dom lite trista liksom. Men perfekta till temat, tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror mig ha förstått att de här bilderna retat rätt många ... förekomsten av ett par blommor har väl inte riktigt räckt för att ta udden av de nakna farbröderna ...

   Radera