fredag, mars 29, 2019

Fem en fredag – om våren

Vilka vårtecken har du sett på sistone? De ljuvliga snödropparna, blommande krokus och tulpanerna som är på väg upp! Fåglarna har också piggnat till. Svanparet är på plats i viken.

Vad är vår för dig? Handlar mycket om ljuset och vädret. Och första lunchen/fikat utomhus!

Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden? Balkongmöblerna står på plats året runt, men nu ser jag fram emot att använda dem också.

Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över? Det heter ju att man ska svettas in våren och frysa in i hösten ... det blir mycket en humörfråga det där med att välja ytterplagg, men eftersom det numera tycks blåsa nästan jämnt så får nog de tunnare vänta ett tag till.

Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid? Knappt, eftersom jag kan sova länge på morgonen (jag släcker ju sent dessutom)!

Elisa har lanserat "Fem en fredag" på sin blogg.

De första, modigaste, påskliljorna.

Där nere finns de. Tulpanknopparna!
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Det var fina krokusar. Själv tar jag tunnare jacka ibland när det är lite varmare. Det är lätt att göra när man inte behöver gå tidigt till jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och man längtar ju efter de tunnare plaggen eller hur?!

   Radera
 2. Så fina vårblommor, vi har inte riktigt hunnit dit härupppe i Dalarna. Men vet du, jag fryser in våren. för om jag tar på mig som vanligt när jag går mina promenader med hunden ja då svettas jag när jag kommit en bit. Så jag börjar med att frysa för att sedan jobba mig varm. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Temperaturen reglerar man som man vill! En bra promenad blir man definitivt varm av.

   Radera
 3. Japp, du har varit bättre än jag med att hitta "riktiga" vårblommor! Grattis:-)
  Å jag håller med dig om allt, förutom svaret på fråga 5;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade dom inpå knuten, de små liven!

   Radera
 4. Utomhushänget på lunch eller efter jobbet är såklart ett vårtecken. :) men det brukar dröja för mig, så frusen som jag är, eller så sitter jag där med filtar.
  Så fint att ha sett svanar. :)

  SvaraRadera