fredag, mars 01, 2019

Fönstershopping

Vi som gillar att shoppa nöjer oss (faktiskt) ibland med att titta. Hamnar man i "rätt" butik kan det vara ungefär som att gå på konstutställning eller någon sorts museum. Då är ju inte prislapparna särskilt intressanta!

Fast när jag stod inför bordlampan som består av gyllene fågelben och en superfluffig skärm av strutsfjädrar, handsydd i Italien blir jag upplyst om, då blir till och med prislappen intressant. Eftersom lampfoten kostar nästan 20 000 kronor. Strutsskapelsen 35 000 spänn till ... Nej, den inkluderas inte i min fågelsamling, trots att jag har pippi på fåglar. Och trots att den naturligtvis skulle passa där!

 Att påfågelkudden, som nog skulle kunna pryda många soffor, går att köpa för en dryg tusenlapp verkar billigt i jämförelse. En spjuveraktigt blinkande Mona-Lida som brevpress (?) kan kanske också fresta da Vincis fan klubb  eller inte!

 Vackra blommor i ett vackert skyltfönster mot gatan glädjer ögat på ett lite mindre originellt sätt. När man sen kliver ut på trottoaren igen känns jättevasen med vanlig vide lite som en befrielse ... men fönstershopping har i alla fall sin charm, inte minst för att det är alldeles gratis.

   


Bilderna tagna i affären Oscar & Clothilde i Stockholm.
Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. ååååå, så vacker kudde!! Hur många påfåglar kan få plats i ett rum på 7 m²....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visste väl att ditt habegär skulle vakna!

      Radera
    2. Kolla nästa gång du är i England. Den är från Designers Guild och borde vara en aning billigare där!

      Radera
    3. (på mina resor finns inte mycket tid för shopping... vi har ju även ett fjärilsrum:
      http://hannelesparadis.blogspot.com/2016/05/inga-skrikande-pafaglar.html

      Radera
    4. Då kommer du att gilla mitt bokmärke i morgon! (snacka om cliffhänger ...)

      Radera
  2. jag har nog fler kuddar än barn, de kanske inte vill ärva allt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med. Plus en hel del annat i överupplaga ...

      Radera
  3. Hahaha! Alltså den där strutslampan hade jag inte ens köpt för två hundra kronor. Dammsamlare säger jag bara. Men verkligen himla roligt att titta på. Japp, perfekt fönstershopping här. Ibland undrar jag vem som köper sådana saker...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja VEM köper en bordlampa för 55 000 spänn, man undrar ju!? Personen i fråga har för mycket pengar, det är helt klart.

      Radera