torsdag, februari 28, 2019

Blogga eller inte det är frågan

Veckans helgfråga är snudd på ödesmättad.
Mia i bokhörnan märker att bloggare försvinner, lägger av.
Varför tror du många slutar blogga? undrar hon.

Visst är det så att bloggandet har minskat. Och visst är det så som Mia konstaterar att folk verkar gå över till Instagram.
Jag är väl ett av undantagen. Visst har jag ett Instagram-konto, men jag använder det inte. Har inte fattat vitsen med att byta.

Naturligtvis har jag också funderat på varför jag envist fortsätter. Ett tag tänkte jag att jag skulle ha 5000 inlägg som stoppgräns, men när jag kom dit märkte jag det inte förrän ett bra tag efteråt. Nog är det säkert så att många tycker att tiden inte räcker till. Blir besökarna färre och därmed också kommentarerna försvinner en liten morot, för visst är det kul att bli läst/sedd.

Vi som fortsätter lägga ut poster på bloggen får helt enkelt sätta oss över den där minus-trenden. Jag har alltid hävdat att jag bloggar mest för min egen skull. Men allt har väl sin tid och det är bara att respektera att andra väljer att lägga sin energi på annat: kanske barnen kräver mer, kanske jobbet tar del också av det som kallas fritid. Och den som tänkt sig att bli rik på sitt bloggande, med hjälp av annonser exempelvis, blir nog så gott som alltid besviken. Så visst finns det anledningar att byta "bana" men det biter ju inte på alla ... som ni märker ...

Copyright Klimakteriehäxan

26 kommentarer:

 1. nej, inga fladdrande annonser i min blogg...

  SvaraRadera
 2. Skönt att det inte biter på dig. Vi fortsätter blogga.

  SvaraRadera
 3. Annonser vill jag inte ha men tyvärt dyker de upp på Wordpress mot min vilja....bloggandet fortsätter vi med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hänger kvar!!! Tvångsannonser är ett otyg.

   Radera
 4. Om jag tittar på mina bloggkompisar så är nog minst 80 procent 55 plussare. Vi lämnar nog inte Blogglandia i första hand.
  Gillar man att fota och skriva samt dela med sig av det man upplever dagligen, så finns det verkligen ingen anledning att byta till Instagram och/eller Facebook. Jag menar att få 200 likes - so what. Hellre får jag fem vettiga kommentarer av läsare som gillar det jag skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att åldersbilden för blogg och Facebook är likartad: yngre lämnar, äldre är kvar.
   Visst är det kul. Så vi fortsätter. Eller hur? :-D

   Radera
 5. Vi gubbar och kärringar har väl inget bättre för oss än att blogga ;)

  SvaraRadera
 6. nej, jag föredrar bloggen framför Instagram. bloggen är min läsdagbok. Instagram blir mera för bilder från olika ställen, föreställningar och dyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter vettigt. Absolut. Och nån annan dagbok skriver inte jag ...

   Radera
 7. Jag älskar min blogg och kommer inte sluta skriva om böcker i första taget ;)

  SvaraRadera
 8. Om man vill jobba med sin text och tycker att den är viktig duger inte Instagram. Jag har Instagram som ett komplement. Det finns många unga bloggare, det är min erfarenhet. Jag har ju inte hållit på särskilt länge men än så länge fortsätter jag och det hoppas jag att du och många med dig också gör.
  Annars växer ju Yuotube. Rörliga bilder ska vara framtiden säger en del förståsigpåare. Men det är nog inte min grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Youtube tycker jag öppnar för helt andra saker än bloggen. Så nån youtubare blir jag definitivt inte! Får fundera vidare kring Insta.

   Radera
 9. Jag har instagram också, men att ersätta bloggen helt? Nej, jag tycker för mycket om att skriva längre texter!

  SvaraRadera
 10. Tidsbrist är nog en ganska vanlig orsak att sluta tänker jag.

  SvaraRadera
 11. Den som vill tjäna pengar på bloggande ska nog inte ha en privat bokblogg. Kanske en inrednings- mamma- mat- tränings- och ev. bokblogg på en känd tidningshemsida eller något sådant. Det ger nog pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst, med sponsorpengar i botten kanske, och mer eller mindre förtäckt reklam. Men jag har utan minsta tvekan valt bort alla sorters annonser.

   Radera
 12. Har inte märkt att bokbloggarna har blivit färre, flera har visserligen slutat, men känns som ännu fler nya har kommit till (eller som funnits, men som jag kanske inte upptäckt tidigare). Instagram kan jag inte använda, verkar heller inte vara något för mig. Vill f.ö. inte ha reklam på bloggen annat än den jag själv åstadkommer genom t.ex. rosande recensioner! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är finns ju många kvar! Och visst gör man ibland, helt frivilligt, "reklam" för saker. Utan att få något för det.

   Radera
 13. Jag har både bloggen och Instagram men bloggen är viktigast. Instagram tycker jag är för kortare texter och bilder och jag skulle inte kunna tänka mig att skriva recensioner där.

  SvaraRadera
 14. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

  SvaraRadera