söndag, februari 24, 2019

En skylt som visar människans inre


Vem var han egentligen, innerst inne, den där August Strindberg?
Litteraturvetarna har ägnat mycket tid åt honom. Hittat olika egenskaper, satt etiketter på mannen som skrivit så många svenska klassiker, både för scenen och bokhyllan.

På Strindbergmuseet i Stockholm har man tagit fasta på det mångfacetterade i denne man och gjort en skylt som besökaren kan ändra efter tycke och smak genom att peta lite lätt på en av de där luckorna med egenskapsorden. Var han normal eller möjligen en överskattad enstöring? Här kan mannens inre visas i klartext!

Rolig idé, tycker jag. Men kanske skulle den inte roa den det handlar om ... om man gör tankeexperimentet att sätta sig själv i Augusts ställe ... vad blir det då för nyckelord som gäller?

Skyltsöndag är det i alla fall. En bloggstafett som har sina deltagare listade här, hos BP.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. jag är inte hämndlysten socialist... har mer positiva egenskaper ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore intressant att se hur ditt inre skulle se ut översatt i små skyltar ...

   Radera
 2. queer var Strindberg absolut, före sin tid - och det det fick han betala dyrt för.

  SvaraRadera
 3. Idén är absolut rolig. Dessutom perfekt till Skyltsöndag.
  Har otroligt svårt för Strindberg, så queer, enstöring och kvinnohatare är nog de egenskaper jag förknippar mest med honom.
  Som sagt ett perfekt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag var Strindberg-fan - men Hemsöborna är en väldigt väl berättad historia, det kan ingen ta ifrån honom!

   Radera
 4. Mycket talande skylt,ändras efter tycke och smak. Vill dock inte ha en dylik själv...Man kunde ju deppa ihop totalt...Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 5. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

  SvaraRadera