söndag, februari 17, 2019

Dagens ord 47


TANGENTBORDSKRIGARE

-Denna titel fanns verkligen inte innan de så allomfattande sociala medierna dök upp i våra datorer. Ändå inser jag när jag googlar att ordet snart existerat i tio år, även om jag är lite sen i utvecklingen och inte uppmärksammat det. Men det är ett nyord jag gillar, ett ord som beskriver de där människorna som öser galla över snart sagt vad och vem som helst på Facebook och Instagram, i trygg förvissning om att ingen hämnd kommer att kunna utverkas. Tyvärr handlar det sällan om ädel kamp med blanka vapen, inte heller ser det ut som om någon går vinnande ut ur den här sortens strider. Jag hoppas innerligt att jag aldrig ska bli en tangentbordskrigare i den "moderna" bemärkelsen. Men kanske kan vi försöka återerövra begreppet och då få det att stå för människor som med ordens hjälp kämpar för en ljusare framtid, för rättvisa och solidaritet, värme och glädje? I så fall tackar jag ja till titeln! 

7 kommentarer:

 1. Är lika sen i utvecklingen som du här. Har aldrig hört ordet förut. Kan bero på att jag inte har FB;-)
  Gillar också ordet om det används i ett positivt sammanhang, även om jag måste säga att ordet "krigare" alltid haft en negativ klang i mina öron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordet dök upp i en krönika i SvD:s Perfect Guide. Instämmer: krig är inte positivt, kan aldrig vara det!

   Radera
 2. Njae, jag ser inte ordet krigare i sig som negativ. Man kan kriga för positiva ändamål, men då ska man kriga med t.ex orden som vapen. Eller kärlek som vapen. Kul ord, har inte hört det förut, men tycker det är mitt i prick, lätt att begripa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också ordet, som du skriver: man fattar innebörden direkt!

   Radera
 3. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

  SvaraRadera