tisdag, februari 05, 2019

Gott nytt (gris)år!

Det är Grisens år nu, från och med i morgon. Åtminstone om man är kines och håller sig till traditionerna. Nyårsafton infaller just i dag enligt den kinesiska almanackan!

Finner definitionen av en typisk gris-människa på nätet: "Grisen är rättfram men i vissa sammanhang lättlurad, inte mycket för sällskapsliv och ägnar inte framtiden några tankar. Grisens yttre lugn döljer ofta viljestyrka och auktoritet. Grisen ger ändå ofta upp utan strid, eftersom hen hatar gräl och diskussioner. Trots det är hen ofta framgångsrik och har större tur i affärer än i kärlek." 

Spargrisen symboliserar kanske det
där med tur i affärer?
Inte sällan skriver grisen böcker, verkar det som. Ernest Hemingway och Stephen King hör till de mer framstående. På svenska bokhyllan finns Sara Lidman och PC Jersild, säkert många fler också.
Lustigt nog inser jag plötsligt att jag själv är gris! 

Kan inte låta bli att undra hur mycket av den där definitionen som stämmer in på den gris som är jag. Tror jag avstår från att analysera det i detalj ... men några böcker har det trots allt blivit. Och grisen är, står det, "de stora berättarnas tecken" ... Ack ja.
Gott Nytt (gris)År hur som helst!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. riktigt bra läsvärd bok:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2016/04/den-sista-grisen-av-horace-engdahl.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj jag hade nog inte tänkt bry mig ...

   Radera
  2. detta är nog inget för dig

   Radera
 2. Jo då. Det gick inte att undgå att det är kinesisk nyårsafton idag. BBC har haft många inslag av firandet, bland annat med kinesiska barn som bor i New York.
  Gott Nytt År då Aina! Själv är jag råtta, men har faktiskt inte vågat kolla upp "mina" egenskaper";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hoppas på ett bra år inte bara för grisar utan även för råttor ...

   Radera
  2. ... men nåt nyårsfirande blev det inte, ifall du undrar! :-D

   Radera