måndag, februari 04, 2019

Skär eller rosa? Bara det inte skär sig ...

Sanna, som gjort upp en lista för hela året med fotoutmaning vecka efter vecka i Gems Weekly Photo Challenge, har nyckelordet SKÄR denna måndag. Skär kan förvisso vara något vackert att titta på i havsbandet, men där är jag inte så ofta (som jag kanske skulle vilja).

Så jag ser mig om och går på varianten skär som rosa, för där finns ett och annat i garderoben som funkar! I olika rosa toner, alla kan förvisso inte användas tillsammans för då är risken stor att det skär sig och det vill man ju inte ...

Som bonus tar jag också en bild på min rosa novemberkaktus, som helt tappat kollen och nu blommar trots att vi är i månaden februari.
Där ute är det riktig vinter och den dominerande färgen är vit!

Varje gång kaktusens knoppar öppnar sig slås jag av hur suveränt vackra blommorna är!
Mellan blomningarna är de dock inte så roliga ...
Copyright Klimakteriehäxan

32 kommentarer:

 1. Så fräscht med lite rosa i garderoben! Jag har ett enda rosa plagg, en sidenblus som är rena katastrofen för den saknar passform. Vilken förståndig novemberkaktus som sparar sin blomning och lyser upp tillvaron först nu i februari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får shoppa lite rosa i vår! Och en kaktus att matcha med!

   Radera
 2. Skärt eller ljust rosa är en färg som jag tycker är underbart vacker men som jag absolut inte passar i. Tyvärr! Det har blivit många felköp genom åren. Däremot går det bra med gammalrosa som du visar i din bild.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyanserna är många - och det gäller förstås att välja ...

   Radera
 3. Håller med om att Novemberkaktusar har vackra blommor och roligt att din blommar nu.
  Snygg rosa väska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var precis på väg att slänga kaktusen - då hade den knoppar!!!!! Väskan, reafynd hos Accent!

   Radera
 4. Heisann, jeg ante ikke at skär bare benyttes om en skjærende rosa farve. Vi i Norge kan si at alle farver har en variant som skjærer, etter hva jeg mener. Det er når en farve stikker seg ut uavhengig nyanse eller kulør. Kaktusen min ville ikke mer, håper jeg kan redde en avlegger... Ha ei flott uke ;:OD)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med nästa generation kaktusar, oavsett färg!

   Radera
 5. Skär/rosa är en färg som jag ogillar skarpt. Har gjort så i hela mitt liv. Men ett undantag finns - blommor. Körsbärsblomningen i Kungsträdgården är ett exempel och det gäller även min novemberkaktus, som förresten har röda blommor i november och rosa blommor i mars/april. Håller med dig att blommorna är otroligt vackra. Tänk om de även doftade, för de borde dom göra;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag mår bra av rosa

   Radera
  2. Det är väl ändå tur att inte alla gillar rosa! Tänk om alla tanter vore klädda i skärt ... fast det är klart, nu går ju de flesta i svart ... och då funkar det med en eller annan brytande detalj i rosa! Delar din kärlek till rosa blommor i allmänhet och till körsbärsblom i synnerhet.

   Radera
 6. kaktusar gillar lite tufft liv ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de vilda får ju klara sig på väldigt lite TLC.

   Radera
  2. vet inte vad TLC är.....

   Radera
 7. Härligt med lite färg, här finns också en del rosa i garderoben. Snyggt tolkat. Ha en fin tisdag=)

  SvaraRadera
 8. Vad är skillnaden på skär och rosa? Många rosa saker har du i alla fall, kaktusen är underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror skillnaden inte är lätt att definiera - är det inte bara två ord för samma kulör? Som violett och lila kanske?

   Radera
 9. När mina bebisar var små, så hette det ljusblått och skärt. Jag gillar alla de nyanser i klädplagg.
  Visst är kaktusblommorna helt underbara! Men de är tåliga däremellan och är dok gröna.
  Fint tema hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och alla pojkar skulle vara blå och flickorna skära ... det har luckrats upp, som tur är! Kaktusblommorna är rena underverken.

   Radera
 10. Vilken fyndig tolkning av veckans temaord! Och skärt och rosa har ju samma betydelse. Men numer säger vi nog mer rosa.En del skära plagg har du och de ser ut att passa fint tillsammans. Kaktusen som blommar är verkligen vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag skulle gärna se lite skär emellanåt - kommer ut på havet alldeles för sällan. Så då får jag väl nöja mig med rosa!

   Radera
 11. Perfekt att hitta material till temat i garderoben men min lyser helt tom på skära prylar. Det närmaste är den ljusröda jackan jag har i mitt inlägg till temat. Novemberkaktusen verkar ha fått fnatt men det är ju trevligt att få ha de ljuvliga blommorna även denna årstid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade din tolkning - kanonbilder! Och jackan funkar dessutom!

   Radera
 12. Min rosa garderobe er ikke stor, så jeg måtte gå for en annen variant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kan ju inte gilla rosa plagg!

   Radera
 13. Ja att sätta ihop olika rosa nyanser kan vara svårt, såg det på mig själv en dag men lät det gå då jag inte skulle till något viktigt. Din bild av kläderna ger en skön känsla av färg. Härligt med din blommande novemberkaktus. Min satte jag ut på den kalla balkongen i -25 … nu är jag garanterat av med den. Vi har fått blomflugor och får inte bort dem så det var inte bara den som åkte ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att bryta av med färg mot alla svarta plagg man samlar på sig.
   Det lär hjälpa med kryddnejlikor mot blomflugor - har du testat?

   Radera
 14. Ett perfekt inlägg till veckans ord ... rosa är inte min favoritfärg, men som en färgklick kan det vara riktigt snyggt :)

  SvaraRadera
 15. Men så snygga plagg du hittade i garderoben. Tänk, när jag var ung lärde man sig en viss färglära, och vilka färger och kulörter som funkade ihop och vilka som inte gjorde det. Men det är gamla nyheter, nu ska man ju blanda färger som skär sig, hihi Kaktusknoppen var ljuvlig. Tack för fin tolkning

  SvaraRadera
 16. Gott om skära saker i din garderob. Jag har också en hel del rosa, har alltid gillat det. Och novemberkaktusen är superfin!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera