söndag, februari 17, 2019

Kyrklig triss i skyltar

Vilken tur ändå att det inte var behovet av akut själavård som fick mig att gå in i Uppsala domkyrka i veckan! Eftersom ingen sådan fanns att få. Lätt ögonbrynshöjande budskap på den skylten, kände jag ...

Väl inne i helgedomen kan man för en tia tända ett julgransljus, till minne av någon eller av vilken annan anledning som helst. Men vem har en tiokrona i dessa dagar? Praktiskt taget ingen, det bekräftar mannen som står i kyrkans lilla butik. Fast, säger han, turister har ofta kontanter och de brukar bli glada när de kan använda dem här, eftersom det annars är så gott som omöjligt i dagens Sverige ... Jag betalar mitt ljus med kort, det går förstås också bara man går in till kassan.

Entrén till den pampiga domen (största kyrkan i Norden) har just nu ett byggtält och ställningar som inramning. Där fick jag ännu en skylt till denna Skyltsöndag, som alltså blev en kyrklig triss! Så passande, inte sant?
Söndagsskyltarna har BP som samlingspunkt.


Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. har aldrig testat själavård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, åtminstone inte av den här sorten - fast en god bok eller en god middag eller ett gott skratt tycker jag kan räknas som själavård! Och sån söker jag upp så ofta som möjligt!

   Radera
 2. Har hållit i nästan 200 Skyltsöndagar, men kan inte minnas att jag någonsin fått en kyrklig triss som bidrag.
  Själavård har jag heller aldrig testat och skulle nog inte göra det i kyrkans "regi" heller.
  Så omtänksamt av dig att köpa ett ljus med kort. Kan berätta att jag alltid har kontanter med mig även mynt. Ooooops, så gammalmodig är jag;-)
  Sista skylten får bli min favo. Den är informativ och gömmer dessutom en ful byggarbetsplats.
  Tusen tack för en annorlunda Skyltsöndag och länken:-)

  PS. Kan inte låta bli att skratta här. Jag menar du tänker på Skyltsöndagen i en domkyrka, det är inte illa det;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men står man inför en skylt som är lite ovanlig så blir det lätt så ... :-D
   Jag brukar ofta ha lite kontanter men tror ändå att det blir alltmer sällan och den där dagen hade jag exakt sju kronor!

   Radera
 3. Hej, gudfruktiga skyltar hos dig, fast ingen själavård erbjuds. Lite snopet förstås, behovet finns ju alla tider på dygnet och alla dagar i veckan. Ser nu att du har en kategori som heter dagens ord. Oops, det har jag också, men jag har absolut inte kopierat dig. Har bara börjat med ett enda ord, o har ingen regelbunden tanke bakom, jag bara slänger ur mig ett o annat ord när det passar sig. Jag hoppas du inte misstycker. Ordet ska ju vara fritt, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag la ut mitt första ord för dagen i juli 2016 och sedan har nya tillkommit utan något särskilt system. Men ordet är fritt, det har du så rätt i! Fast vi kan ju länka till varandra, det är aldrig fel!

   Radera
 4. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

  SvaraRadera