fredag, februari 01, 2019

Bara en blå liten fågel ...

Går in i en närliggande blomsterbutik för att handla ge-bort-buketter. Men min blick dras inte till alla de vackra blommorna och bladen som står och väntar på att bli sammanbundna i ljuvliga kreationer. Nej, jag ser ju först av allt de små porslinsfåglarna bredvid kassaapparaten på disken, fåglar i den finaste blå färgnyans man kan tänka sig!

Visst, jag köpte de där blombuketterna enligt plan.
Fast naturligtvis blev det en fågel också. Tyvärr av okänd design. Passar både i vas och kruka!
Den får nummer 76 i min (oavsiktliga) samling och ingår härmed i gänget som jag etiketterar som "pippi på fåglar". Och till skillnad från blommorna som skulle överräckas till andra blev det här en liten present till mig själv. Kanske är det årets första vårfågel?

Copyright Klimakteriehäxan

Fotnot: vasen ingår i serien Kvadrat, en av Lisa Larssons mindre kända  och inte så eftersökta  produkter (tror jag).

11 kommentarer:

 1. Allt som kan glädja en i vinterkylan är bra! Fin liten blå fågel. Poetiskt egentligen. Orden blå och fågel orsakar allehanda bilder i mitt huvud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Rätt som det är kanske du också får pippi på fåglar ...

   Radera
 2. Jättefin liten fågel! Helt klart värd att få en fin plats hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och den var inte ens dyr!

   Radera
  2. Förresten roligt att se att du klickat dig hit igen, din frånvaro i bloggvärlden verkar annars vara total eller i a f så gott som!

   Radera
 3. Men tå töt!

  Sitter den på en pinne? Haha, så passande dumt! Men jag menar, är det en pinne att sticka ned i vasen? Eller hur sitter den kvar där på kanten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På en pinne, absolut! Livet på en pinne, du vet ... det är ju i alla fall fredag! :-D

   Radera
 4. Man ska vara omtänksam mot sig själv och ge sig själv presenter då och då:-) 76 fåglar, vilken samling! Var förvarar du dom? Det är ju såpass många att de knappast kan stå på fönsterbräden och/eller skänkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är vitt spridda ... och av olika storlekar, ingen riktigt stor. Klicka på min etikett "pippi" så ser du - där finns visserligen några andra fåglar också, såna jag inte äger. Men ändå.

   Radera
 5. söt, försöker hålla mej till en art....

  SvaraRadera