lördag, februari 02, 2019

Nu får boken vingar

Gjorde en alldeles egen liten konstrunda häromsistens, på Hornsgatspuckeln här i Stockholm. Där ligger gallerierna som pärlor på ett band, bara att hoppa in och ut mellan keramik, akrylverk, akvareller, litografier, foton, oljemålningar, smycken och konstglas.

Göran Hellman från Örebro titulerar sig "fjärilsfotograf" och skulle just packa ihop sin utställning "Sköra vingar" när jag dök in och mötte hans fjärilar på väggarna i Galleri Anigo. Ljuvliga bilder som (förstås) andades sommar allihop. Nu var det inte riktigt läge för mig att investera i ännu en sak att hänga på våra redan ganska välfyllda väggar. Men jag tog ändå hans pr-kort, för säkerhets skull så att säga ...

Och har man sett på maken! Det var ju ett perfekt bokmärke! Snyggare blir svårt att uppbringa. Fast det är klart, vi får väl se vad övriga två bokmärkesvänner kommer upp med den här gången. Boklysten och Hannele brukar visa vad de använder för att hitta tillbaka till rätt ställe efter avbruten läsning. Ska inte du också hänga på så att denna exklusiva lilla grupp blir större?

Boken som nu fått vingar är förresten "Hetta" (The Dry) av Jane Harper och utspelar sig i lantlig avkrok i Australien. Riktigt rolig att läsa.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. ditt bokmärke är nästan lika snyggt och billigt som mitt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - de flesta av mina har nog varit gratis, faktiskt!

   Radera
  2. har börjat köpa på mina resor, men inte jättedyra!

   Radera
 2. Du verkar snubblar över alla möjliga saker som konstigt nog är perfekt lämpade som bokmärken;-)
  Som jag skrev förut, jag använder bara ett och samma bokmärke (skickade ju länken som bevis;-) ). Annars hade jag absolut varit med. Få kolla vilka saker min man använder som bokmärken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja allt som är tunt och platt och inte jättestort funkar ju!

   Radera