måndag, februari 04, 2019

Plutmun

Dante Gabriel Rossetti målade 1878 porträttet av en ung flicka. Bilden fanns med på Morris-utställningen på Waldemarsudde som nyss stängdes.
När jag såg det här ansiktet kom jag att tänka på en av kassörskorna på den Ica-butik där jag ofta handlar.

Det är en snygg tjej, ung fast vuxen. Men det finns ett stort men: hon har gått till någon "expert" i den så kallade skönhetsbranschen och fått "filler" i läpparna. Vilket gör att hon ständigt plutar med munnen på ett synnerligen påfallande sätt. Sedd i profil påminner hon starkt om en fågel, en av stornäbbad art.

Nog har jag trott att detta var ett modernt påfund som alldeles för många anammar (och betalar dyrt för) men där ser man: plutmun var "fint" redan på 1800-talet. Och det var ju faktiskt inte snyggt då heller ... Fast det där med smaken, det vet man ju hur det är. Den är som baken. Att jag tycker lite synd om dem som gått på det här  de är ju vid det här laget oändligt många  spelar naturligtvis inte den minsta roll.

Själv plutar jag nog väldigt sällan med munnen, det är eventuellt inte ens möjligt längre? Ska kanske pröva framför badrumsspegeln!

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. ”tugga” läppar har ju en sett flickor göra decennier

    SvaraRadera