lördag, februari 23, 2019

CITAT om konst och mode

"Den som rynkar på nästan åt designmode och shopping saknar förmågan att uppskatta både hantverk och idéhistoria. Vad är det för skillnad på att gå på ett konstmuseum och att besöka en bättre butik? Debatten är gammal men tycks ha fått ett svar: ingen större. Under 2010-talet har de mest prestigefulla museum haft modeutställningar. /.../ Kläder är tillgänglig konst som låter samtiden och politiken drapera människans axlar. /.../ Den som envisas med att sätta ett motsatspar mellan det kommersiella och det konstnärliga gör det lätt för sig."

-Lydia Wålsten, ledarskribent på Svenska Dagbladet (och 32 år gammal, det känns som om åldern är lite intressant i sammanhanget), funderar på hur konst och mode kan gå hand i hand. Detta efter att beskedet kom att den ikoniske modeskaparen Karl Lagerfeld har dött. Hon avslutar sin krönika väldigt passande: "Vila i stil, Karl Lagerfeld."

5 kommentarer:

 1. H&M säljer också designkläder, men några rynkar på näsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagerfeld himself gjorde en av deras "finkollektioner" och rätt många andra stjärndesigners har gjort det - den som rynkar på näsan är ju bara dum! Priserna har varit otroligt mycket lägre än på deras vanliga kollektioner. Vad man gillar/köper bestämmer ju var och en!

   Radera
 2. Visst kan mode vara konst. Absolut! Och Karl Lagerfelds kreationer var ju ett klart bevis för det. Sedan är det ju upp till betraktaren att gilla eller ogilla det man ser. Precis som med tavlor/kramig/skulpturer.

  PS. Måste medge att jag gillade Lagerfelds kreationer på catwalken. Men vem f*n bar dom - sedan då alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som gör mode extra roligt: man kan faktiskt nöja sig med att titta!!! Allt är förvisso inte "bärbart" för vanligt folk. Men, som du skriver, alla tavlor passar ju inte heller alla.

   Radera
 3. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 KVINNENS FRUIT 4 FRÄMNINGSSTAV 5 SKYDDSFÖRVALTNING 6 FÖRETAGSSTAV 7 GODT JOBSMAX 8 LOTTERISK STÄLLNING och DOMSTOL.

  SvaraRadera