fredag, februari 08, 2019

Fem frågor en fredag – om sömn

Vad är det bästa med att vara vaken när alla andra sover?
Det är tyst. Ingenting stör mig. Och sedan kan jag ta en rejäl sovmorgon, för på morgontimmarna snusar jag som allra bäst!

När var du sist vaken mitt i natten, och av vilken anledning?
Tror att jag vaknar någon gång nästan varje natt. Förmodligen för att jag är kissnödig, men annars för att något ljud tränger sig in. Jag hör väldigt bra!

Bäddat för en god natt? Sängen fanns på bokmässan
för några år sedan.
Vilket sent öppet ställe har någon gång räddat dig, och varför?
När jag jobbade natt på Expressens centralredaktion (ja, det är VÄLDIGT länge sedan) var man ofta rätt hungrig efter avslutat arbetspass. Då fanns det ett fik vid Norra Bantorget som hette Röda Rummet. Där hamnade vi ibland och åt mackor med stekt ägg och falukorv på en halv hålkaka! I nutiden får jag nog förlita mig på mitt eget kylskåp ...

När du inte kan sova av någon anledning, vad håller dig sällskap?
Den bok jag för tillfället är mitt i  den ligger med största säkerhet på den lilla byrån bredvid sängen. Ibland tar jag mobilen, men det är inte bra tycker jag. Har timmarna gått så att morgontidningen, den i papper, har kommit händer det att jag umgås med den ett tag: sudoku, korsord, rubriker. Sedan somnar jag oftast om!

Vilket tv-program fick du inte se som liten för att det gick för sent?
Måste ha varit någon deckarhistoria, men jag minns inte! Jag fick i alla fall titta på Perry Mason!

Det är Elisa som uppfunnit Fem en fredag. Jag hittade det via BP. Men inser att de har hunnit med rätt många fler ämnen sen det var SÖMN som gällde ... det här har bara blivit liggande ... äsch, det går väl bra ändå?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. jobbade natt när barnen var små, köpte mat på grekisk restaurang ibland, familjen hade öppet sju dagar i veckan... har sällan sömnproblem... utom i våras med axelfraktur när jag bara kunde ligga på en och samma sida och hade värk ibland. Nu kan jag se sena filmer tidigare i svtPlay ❤️ som liten fick jag inte se något, hallo-kvinnan sa att det var barnförbjudet, lillebror och jag försökte med speglar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En god nattsömn är något att glädjas åt!

   Radera
 2. När jag var på ett bröllop med enbart veganmat som var högladdad med kolhydrater och fattig på fett blev jag räddad av seven eleven. Jag köpte en påse rostade mandlar. Men det var på kvällen, inte natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo magen kan minsann störa sömnen! Den får inte vara tom, och inte fylld av fel saker heller!

   Radera
 3. Jättekul att du hänger på du också:-) Å stort tack för länken:-)
  Skrattade gott åt att vara kissnödig under natten, så himla "tidstypiskt" för kvinnor i vår ålder:-))))
  Perry Mason är ju kult. Den serien minns jag också mycket väl, men när den gick var vi ju inte direkt barn längre. Eller jo, det var vi nog nu när jag kolat när serien började.

  PS. Dagens tema var förresten "minnen". Riktigt roligt det också. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återkommer antagligen en annan fredag! Det där med länkar är ju faktiskt a och o i Blogglandia, det har jag insett.

   Radera