onsdag, juli 17, 2019

Bokbok

På onsdagar pågår bland bokbloggare en jakt på bokomslag, omslag som illustrerar ett visst tema. Jag brukar inte delta, eftersom jag inte tycker det är så kul helt enkelt ... men just i dag ser jag chansen att tipsa om en verklig pärla till bok som handlar om böcker och läsning och till yttermera visso har bokryggar på omslaget. BOK är alltså temat.

"Drottningen vänder blad" (The Uncommon Reader) är snudd på genialisk. Av Alan Bennett. Ingen tegelsten heller, det är också bra.
Tipsat och klart!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Bennett är en klar favorit, en riktig bokpärla - men jag kunde inte få plats för fler böcker eller bokaffärer i mitt inlägg:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/bokaffarer-bocker-omslag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här kan vara hans allra bästa!

   Radera
 2. Den här har jag inte läst, tack för tipset! Och riktigt snyggt omslag är det ju också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättläst och med en rejäl knorr på slutet!

   Radera
 3. Spännande! Den får jag ta och leta reda på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart underhållande och med ett slut man inte anar! (inte jag i a f)

   Radera
 4. Som före detta formgivare blir jag nästan aningen besviken på dig nu;-) Omslaget på en bok (i mitt fall endast fackböcker) är ju så himla viktigt.
  Okej, jag som nästan endast läser deckare, struntar nog i omslagen. Jag går mera efter författarnas namn. Men vad gäller fackböcker tycker jag att det är en helt annan sak.

  PS. Kan berätta att en av mina "uppfinningar" till ett omslag till byggbranschens mest lästa "bibel" lever än. Ja, och då skapade jag layouten för mera än tio år sedan. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan hejsan, nu hänger jag inte med! Om du läst boken och inte gillat är det en smäll jag kan ta. Men det är texten som är genialisk, det är det jag påstår. Omslaget (urviktigt, visst) är väl ok men inte så särskilt speciellt, däremot kom jag att tänka på just den här boken när Omslagsonsdag hade BOK som tema. Något riktigt genialt bokomslag kommer jag inte ö h t på, retar mig f n på att så otroligt många feelgoodromaner ser ut som kopior på varandra, i motivval, fontval, färgval.

   Radera
  2. PS kan du inte låta oss se dina gamla verk???

   Radera
  3. PS igen - att jag inte hängt på Omslagsonsdag beror på att jag aldrig skulle kunna rekommendera läsning p g a bokens utsida. Och att sitta och scrolla efter vackra böcker tycker jag inte ger mig något nöje heller.

   Radera
 5. Hej! Vill du recensera min delvis historiska roman Spegeln i rummet utanför så maila mig tack. Må gott i sommaren! Stina

  stina.bassell@tele2.se

  SvaraRadera
 6. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera