onsdag, juli 17, 2019

Bokbok

På onsdagar pågår bland bokbloggare en jakt på bokomslag, omslag som illustrerar ett visst tema. Jag brukar inte delta, eftersom jag inte tycker det är så kul helt enkelt ... men just i dag ser jag chansen att tipsa om en verklig pärla till bok som handlar om böcker och läsning och till yttermera visso har bokryggar på omslaget. BOK är alltså temat.

"Drottningen vänder blad" (The Uncommon Reader) är snudd på genialisk. Av Alan Bennett. Ingen tegelsten heller, det är också bra.
Tipsat och klart!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Bennett är en klar favorit, en riktig bokpärla - men jag kunde inte få plats för fler böcker eller bokaffärer i mitt inlägg:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/bokaffarer-bocker-omslag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här kan vara hans allra bästa!

   Radera
 2. Den här har jag inte läst, tack för tipset! Och riktigt snyggt omslag är det ju också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättläst och med en rejäl knorr på slutet!

   Radera
 3. Spännande! Den får jag ta och leta reda på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart underhållande och med ett slut man inte anar! (inte jag i a f)

   Radera
 4. Som före detta formgivare blir jag nästan aningen besviken på dig nu;-) Omslaget på en bok (i mitt fall endast fackböcker) är ju så himla viktigt.
  Okej, jag som nästan endast läser deckare, struntar nog i omslagen. Jag går mera efter författarnas namn. Men vad gäller fackböcker tycker jag att det är en helt annan sak.

  PS. Kan berätta att en av mina "uppfinningar" till ett omslag till byggbranschens mest lästa "bibel" lever än. Ja, och då skapade jag layouten för mera än tio år sedan. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan hejsan, nu hänger jag inte med! Om du läst boken och inte gillat är det en smäll jag kan ta. Men det är texten som är genialisk, det är det jag påstår. Omslaget (urviktigt, visst) är väl ok men inte så särskilt speciellt, däremot kom jag att tänka på just den här boken när Omslagsonsdag hade BOK som tema. Något riktigt genialt bokomslag kommer jag inte ö h t på, retar mig f n på att så otroligt många feelgoodromaner ser ut som kopior på varandra, i motivval, fontval, färgval.

   Radera
  2. PS kan du inte låta oss se dina gamla verk???

   Radera
  3. PS igen - att jag inte hängt på Omslagsonsdag beror på att jag aldrig skulle kunna rekommendera läsning p g a bokens utsida. Och att sitta och scrolla efter vackra böcker tycker jag inte ger mig något nöje heller.

   Radera
 5. Hej! Vill du recensera min delvis historiska roman Spegeln i rummet utanför så maila mig tack. Må gott i sommaren! Stina

  stina.bassell@tele2.se

  SvaraRadera