fredag, juli 05, 2019

Fem frågor en sommarfredag

 1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig? Ungefär samma året om: svart kaffe, så här års i gladblommig mugg (bilden),  Falu rågrut, kalkonpålägg. Någon gång ett kokt ägg, ofta lite grönsaker, ibland en frukt (som nu när vattenmelonen är på ständigt extrapris, den passar bra också på morgonen!).
 2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars? Badar i sjön, eller i havet. Älskar att bada.  
 3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land? Har enormt stor respekt för vågor, eftersom jag varit riktigt illa ute ett par gånger. Så blåser det för hårt blir det inget dopp – om man inte råkar ha en pool i närheten, förstås!
 4. Har du någon gång varit turist i din egen stad? Absolut. Hemester är underskattat. Det finns alltid något att se, ibland nytt, ibland ett kärt återseende. Vi turistar för lite på hemmaplan tror jag.
 5.  Vad ser du fram emot mest med den här sommaren? Allt som hör årstiden tid: sol, värme, bad, umgänge med vänner, lite utflykter, några bra böcker, god sommarmat (lax, sill, grillat, jordgubbar) och ett glas kallt vin till det! Kanske lyckas jag ta mig iväg och se en föreställning med Parkteatern också? 
"Fem frågor en fredag" har sin upprinnelse hos frågvisa ElisaMatilda. Om du klickar på länken hittar du säkert fler svar!

Bildbeviset: bikinibruden som är jag vinkar "Trevlig helg" till er alla! 
Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Hej bikinibruden, du är modigare än jag som blivit så pjåskig på gamla dar trots att jag gillar vatten. Fantastiskt snygg mugg du intar kaffet i!Tror hemester kommer mer och mer, långväga resor är väl kul men jag tycker de är ganska jobbiga också, ha en riktigt skön sommarhelg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar muggen, ett reafynd på Lagerhaus! Jo, jag vill jättegärna bada. Det ingår i min hemester. Men vädret .......

   Radera
 2. Vilka bra svar du gav. Förutom kaffe på morgonen, det har jag aldrig velat ha, känner hur mun mages skulle skrika på mig då! "Vaffan! Vahålllerupåme!?"
  Nej, en stor kopp Earl Grey ska det vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun mages = min mage.

   J-a telefon ...

   Radera
  2. Drack alltid te till frukost tills jag blev med äkta make. Han skulle ha kaffe och jag "konverterade". Men te är fortfarande väldigt gott!

   Radera
 3. Ja, det finns mycket att göra i fina huvudstaden.
  Den sista frågan med svaret är jag villig att hålla med dig i allt.
  Ha en riktig skön helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många faktorer bidrar till en bra sommar eller hur!? Hoppas vädret piggnar till snart!

   Radera
 4. mikrad havregrynsgröt med färska jordgubbar, eller goa mackor och te

  SvaraRadera
  Svar
  1. i Stockholm besöker jag trädgårdar

   Radera
  2. Jag fattar inte varför, men jag tycker att havregrynsgröten blir mycket godare i kastrull än i mikron. Stockholm har mycket att bjuda på!

   Radera
 5. Här är vi olika du och jag. Ja, bortsett från punkt 4 alltså. Håller helt med dig där. Att leka turist på sin hemmaplan är himla roligt. Det skrev jag också i mitt bidrag till temat.
  Å du, Elisa ställde faktiskt 6 frågor idag. Så förra veckan missade vi allihopa att det var fel vecka, och den här fredagen undrar jag om alla utom jag missat att det var 6 frågor;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade just - fortfarande fem frågor ... :-D
   Veckonummer har jag aldrig koll på, fast jag vet när nummer 1 och nummer 52 infaller. Men NÅN GÅNG badar du väl? Om vädret är bra?

   Radera
 6. Kul att det finns fler som älskar att bada :-). Jag hoppas det blir lite varmare än vad det är just nu, då brukar badlusten öka markant.

  SvaraRadera