fredag, juli 12, 2019

CITAT om en stjärna

"Hon gjorde kläder till alla levnadsglada njutare av mode som ville bejaka sig själva. Enligt egna devisen: 'Våga följa din smak, våga synas, våga bryta av, strunta i vad andra tycker och tänker, ta ut svängarna och gör något av det du har'!"

-Lotta Lewenhaupt, modeexpert, skriver perfekt valda minnesord om nyligen avlidna Gunilla Pontén i dagens Svenska Dagbladet. Att jag tillhör fanklubben visste du väl redan?

6 kommentarer:

 1. Gunilla Pontén skulle ha gillat mina vida byxor med kåpa av stormönstrat giftgrön-lila-gardintyg (?) jag sydde till mig 1966, folk vände sig om på gatorna i Åbo (kåpan har barnen använts i olika skådespel av mina barn, har bara en en tygbit kvar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. (kåpan finns kvar, men bara tygbit av byxorna - och inget foto på mig!)

   Radera
  2. Synd att du aldrig fick chansen att fråga henne!

   Radera
 2. Citatet är alldeles utmärkt, speciellt andra meningen. Håller helt med, trots att jag aldrig köpt ett plagg av Gunilla Pontén.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan leva som hon lärde, fast i andra plagg!

   Radera
 3. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera