söndag, juli 21, 2019

Kom och ta mig!

Godissuget kan som bekant (?) slå till lite när som helst. På lördagar är det legitimt, det lär sig barnen tidigt. Vi vuxna kan smyga lite, dra i oss en Dajm när de små har somnat ... Hemma kan man plötsligt höra ropen från skafferiet: Kom och ta mig, kom och ta mig! Då är det en chokladkaka som ligger där och lockar.

För den som försöker låta bli är den här butiken, på Södermalm i Stockholm, inte bra. För med den skylten blir man ju påmind, på långt håll, om att snasket finns inom räckhåll. Kom och ta mig!
Men en Skyltsöndag passar den ändå bra. Och förmodligen är affären stängd på röda dagar ... så man kommer undan om än med knapp nöd ... då får man nöja sig med att njuta av den härliga "pelaren" med pelargonior.

Skyltsöndagarna högtidlighålls av ett gäng bloggare, som du hittar om du tar vägen via BP, temats förvaltare sedan Pumita gav upp.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. trodde detta var utomlands... något konstigt ord :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det var inte längre bort än på Södermalm ... och ordet är rätt välbekant!

   Radera
 2. Haha, superbra namn på en godisbutik! Och ja, behovet kan slå till fort och starkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också det ... och ja, jag är en godisgris.

   Radera
 3. Skylten passar perfekt till Skyltsöndag! Kan bara tala om för dig att du hade blivit väldigt besviken om du hade känt dig sugen på snask. Googlade och såg att det faktiskt är en reklambyrå:
  https://sofo-stockholm.se/author/snask/ Kände igen logotypen och blev nyfiken.
  Tusen tack för ett toppen bidrag och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan, ja jag kollade ju inte på fönstren precis ... men kanske gör dom reklam förnpt godis, också? :-D

   Radera
 4. Haha, hon är ordentlig den gode BP, ingen godisbutik alltså! Jag gillar annars ordet, det smakar bättre än godis. Sen att jag inte ätit varken det ena eller andra på drygt tjugo år är en annan historia. Sockerlös tant alltså, så gott det går. För jag avstår inte ölen, som visst innehåller socker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beundransvärt, ingen tvekan! Och även om nu detta är en skylt som hör till en reklambyrå håller ju min text, för påmind om godis blir man ju tveklöst hur som helst, eller hur?

   Radera
 5. Anonym12:48 fm

  Idag såg jag en skylt som fick mig att le. Blev glad över att det inte var särskrivet i alla fall: JordBuppar. Svenska är inte så lätt... p b d - jag brukar klippa ur de bokstäverna och hålla dem åt olika håll för att trösta eleverna. En penna är en penna ur alla vinklar, men så funkar inte de här högfrekveta luringarna.

  Sedan jag började dricka kombucha, jar mitt sötsug upphört. Efter makens senaste resa ligger flera stora toblerone i kylen, oöppnade, och en ask med Fazers mintchoklad finns det mycket kvar i efter en vecka.
  Bloggblad - oinloggad

  SvaraRadera
 6. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera