lördag, juli 13, 2019

Ett bokmärke som är ett mysterium

Skulle jag ha varit i Alaska? Nej, det hade jag ju kommit ihåg i så fall, så klart. Har mina föräldrar varit i Alaska? Eller någon annan som skulle ha bidragit till hemmet med en kombinerad papperskniv och bokmärke därifrån, tillverkad i renhorn (får man anta)?

Nej, jag tror inte ens att jag känner en enda människa som varit i Alaska i modern tid. Möjligen har någon kollega rest dit i jobbet, men ingen jag minns och absolut ingen som skulle kommit hem med en souvenir till mig.
Alltså är det ett klockrent mysterium att jag hittar det här bokmärket när jag rotar runt i ännu en låda i Barndomslandet. Ett mysterium helt utan antydan till förklaring.

Särskilt snyggt är det verkligen inte, om än funktionellt, fast jag skulle aldrig köpa ett sådant själv. Men voilà! ett bokmärke är ett bokmärke, som är lite extra aktuellt så här på lördagar. Och man tager som bekant vad man haver, även om det inte var exakt så Kajsa Warg formulerade sig.

Veckans bokmärke började hoBoklysten och har spritt sig, till Hannele, MösstantenAgneta, BPEmma, och Gerd. Alla mina ser du om du klickar på etiketten "bokmärke" här nedanför.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Ett litet mysterium hur bokmärket kom till dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt! Jag har verkligen inte en aning!

   Radera
 2. Haha, nej särskilt snyggt var det inte om än praktiskt. Men allt behöver inte vara snyggt för hur skulle då världen se ut?

  Visst är det konstigt med att hitta saker man äger men inte har en aning om var i hela friden den kom ifrån!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle inte världen vara snyggare då då???? Skämt åsido: det dyker upp lite konstiga saker emellanåt ...

   Radera
 3. wow, trodde du varit där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej möjligen flugit över nåt hört? fast kanske inte ens det!

   Radera
 4. Ja det var mystiskt. Kanske har dina föräldrar fått det av någon? Kan de ha ropat in en låda med grejer på någon auktion och så låg bokmärket där och sedan blev det kvar? Ett sådant mysterium kan man spinna vidare på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönar sig nog inte att fundera mer, finns ingen att fråga.

   Radera
 5. Undrar vilka fler överraskningar du kommer hitta i dina gömmor, som verkar vara oändliga;-) Den kniven/det bokmärket gillar jag skarpt faktiskt. Minst sagt annorlunda! Ja, åsså var det ju mystiken runt märket också såklart:-)

  PS. Bloggaren Ama var i Alaska för några år sedan, men det var nog inte hon som såg till att bokmärket hamnade i barndomshemmet;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä den här prylen är nog betydligt äldre än fenomenet blogg!

   Radera
 6. Det var ett fint bokmärke/brevkniv. Jag har ett liknande som jag visat upp förra året https://boklysten.blogspot.com/2018/05/veckans-bokmarke-vecka-18.html

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera