söndag, juli 07, 2019

Titta hit och hitta ut


En liten smal skylt jag inte sett förut fångar min uppmärksamhet när jag ska ta ett dopp i Värmelns vik i Barndomslandet.

Pinnen visar sig ingå i ett friskvårdsinitiativ från kommunen i samarbete med en orienteringsklubb. "Bli en stolpjägare du också. Vi har placerat ut ett antal kontrollstolpar på mer eller mindre kluriga platser i Grums med omnejd!"

Den som hänger på har chansen att vinna något pris, och det är gratis att delta. Allt för en friskare befolkning, helt enkelt. Och utan tvekan är det så att snart sagt varenda svensk skulle må bra av lite mera motion!

För egen del tog jag en promenad (nästan 10 000 steg! men då såg jag inte en endaste stolpe!) och mötte både blommor och djur, fast huggormen jag såg var ordentligt död, tack och lov, tillplattad av bildäck mitt på landsvägen.

Kan inte låta bli att "skylta" med några smultron också ... så ljuvligt goda! Ett par små djur också! Tänk vad man kan hitta om man tittar ut!
Önskar oss alla en härlig skyltsöndag. Du hittar som vanligt vägen till fler skyltare via BP:s blogg.
Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. våra vita smultron klara på vår bergsträdgård, fyra barnbarn har plockat ❤️

  SvaraRadera
 2. Måste vara ett värmländsk initiativ med stolpjakten, för jag har inte sett det här. Åt andra sidan rör jag mig så sällan i "orienteringsterräng";-) Stolpjakten påminner lite om geocache, fast där vinner man förstås ingenting. Absolut en utmärkt idé, även om du inte lyckades se några "kontrollstationer". Du gick kanske dina 10 000 steg på asfalt eller skogsvägar istället;-)

  Smultron - MUMS! Å vilka härliga bilder på fjärilen och baggen!

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev inte jättelockad att leta fler stolpar, måste erkännas ... tar väl nån mer promenad i stället, det blir mest landsväg. Hittar man smultron tar det längre tid ... Geocache känner jag folk som blivit helt bitna av, gett sig ut på långa turer.

   Radera
 3. Påminner om Östersunds utmaning, fast den tror jag finns som en app, där får man info och sen ger man sig ut för att leta. Har en bloggkompis som blivit rejält biten av letandet, och vilka fina vyer hon får på köpet!
  Smultronen här är i varierande mognad, en del blommar nu och andra börjar bli plockfärdiga, allt beroende på var de växer. Men spanarögonen är på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och snart får man koppla på kantarellspanet också! Jo, det finns säkert fler såna här friskvårdsinitiativ. Helt klart behövs det i den kommun där jag beinner mig.

   Radera
 4. Den där stolpjakten har jag hört talas om på en annan blogg men på ett annat ställe. En strålande idé! Ofta när man är ute och promenerar vet man ju inte riktigt vart man ska gå, att då jaga stolpar med hjälp av en karta är ju helt perfekt :-)

  Härliga sommarbilder där på slutet också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju lite sommarbilder på köpet när man knallar ut, stolpjakt eller ej!

   Radera