onsdag, juli 03, 2019

En bra nyhet

Jag har fått en bra nyhet. En riktigt glädjande upplysning.
Hackspetten är död.

Ni minns kanske att vi två år i rad drabbats av en hackspett som av oklar anledning gjort ett rejält hål i huset i Barndomslandet. En snickare lagade hålet första gången, men fågeln återvände och gjorde ett nytt på exakt samma ställe i våras, innan vi hunnit måla lagningen. Resultatet ser ni på bilden.

Hålet av 2018 års modell.
Nu var jag inställd på att drabbas nästa vår också. För hackspettar blir rätt gamla och är som andra sturiga gubbar: det är svårt att få dem att bryta sina vanor, det säger expertisen. Ingen ny lagning beställd, alltså.

Och så kommer budet: han är död! Får man utbrista i ett aldrig så litet halleluja? Nog för att jag önskat livet ur den j-n, men vad kunde jag göra, fridlyst som han är? Visst, hade jag haft ett vapen som jag kunde hantera så kanske ... det ska gå att få tillstånd att skjuta dem när de uppträder illa, även om det lär kräva många turer hos diverse myndigheter.

Så långt behövde det nu inte gå. Hacke Hackspett tog sig själv av daga. Han flög in i ett av grannens fönster och bröt nacken. Hittades på marken, redan likstel.
Om det är rätt fågel? Jo, troligen.
Om jag är ledsen? Nej. Fast jag vet att man inte ska glädjas åt andras olycka.
Nu hoppas jag bara att ingen av hans släktingar ska ta vid där den döde slutade.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. R.I.P Hacke! Ja, han dog ju en naturlig död, eller nästan kan man väl säga. Om han är så dum att flyga in i ett fönster på sin hemmaplan så... Förstår att du är glad att han inte finns mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att det verkligen handlar om "vår" hackspett! Riktigt riktigt säker kan man ju inte vara ...

   Radera
 2. nån gång ska vi alla den vägen vandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förvisso! :-D
   Den här fågeln hade gärna fått leva ett ännu kortare liv, men nu hoppas jag ...

   Radera