måndag, april 05, 2021

Aprilväder

Annandag Påsk. Snöyra utanför fönstret. Husets enda påskkäring flyger visserligen inomhus, men bakgrunden är inte vårlig utan snarare vintrig. Visst vet vi att det finns något som kallas aprilväder  men var detta verkligen nödvändigt? 

I går var det fortfarande så vackert, om än blåsigt. Promenerade med en väninna och vi tänkte hitta en kaffeslurk, men inget fik med utebord i sol var öppet. Vi fick offra oss och ta ett glas prosecco i stället ... det kändes väldigt bra!

Nu ser jag en ensam kille där ute som trotsar vädret, antagligen är röksuget starkare än obehaget i snöyra. Han har dragit upp luvan till skydd. Önskar att "mina" tulpaner också kunde krypa in i något för att slippa det kalla vita ...

I krokusdalen fortsätter det att blomma, ännu mer intensivt i går, nu i sista andningen. Och för oss som inte är pollenallergiker är det en fröjd att se träden som börjar slå ut.

Tror att detta blir en innesittardag, faktiskt. Men värre öden har man väl drabbats av, det finns ju både böcker, korsord och tv, dator och telefon! En bra dag att ringa lite trevliga människor och prata bort några minuter, kanske!


Copyright Klimakteriehäxan (ej att förväxla med Aprilhäxan ...) 

8 kommentarer:

 1. Ja, uff nu är det kallt ute, även om solen skiner. Ingen snö här, men kylan stoppar.
  Varje gång jag äter frukost inne så ser jag en ensam person som röker på sin balkong ;)

  Vet inte om du har Instagram men min yngsta dotter berättar sin historia denna veckan på @merorgandonation kan även ses på webben https://www.instagram.com/merorgandonation/ Lite glad måndag över det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På kvällskvisten kom ändå solen!
   Jo då jag har Insta men använder det väldigt sällan.

   Radera
 2. Hörde av bästisen Yvonne som ju också bor söder om stan att ni drabbats mera och längre av det totalt onödiga vintervädret.
  Här var det horisontell snöstorm till cirka klockan 10, snön la sig dock inte som tur är. Nu är himlen blå, men det blåser fortfarande. Vi slapp dock regn och hagel.
  Japp, inget fel på en inomhusdag efter fyra dagar ute;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Totalt onödigt" var ordet. Ruggigt. Hoppas vårblommornaa överlevt, de är ju rätt tåliga.
   En innedag blev det, jag har faktiskt fått ett och annat gjort! När vädret är vackert är det lätt att hoppa över plikterna ...

   Radera
 3. Det var fint med alla krokusarna. Idag blev det inget balkongflicka hos oss. Men igår så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir alldeles lycklig av det där överflödet av blommande krokus! Nej, inget balkonghäng i dag. Ser ut som om det inte blir läge för det på några dar till.

   Radera
 4. Visst kändes det helt onödigt med det snöblandade regnet idag. Och till vilken nytta. Tur att det gav med sig och solen dök upp fram på em. Gårdagen var ju ljuvlig och vi var på nytt till Kungsan för att se hur det stod till med körsbärsblommorna. Och de hade tagit dig. Vad gäller krokusdalen så var den på eftermiddagen idag fortfarande i blom. Men en hel del krokusar började ge upp här. I koloniområdena var de fortfarande ganska pigga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På söndag var krokusarna så maffiga - men på upphällningen, likväl. Har Kungsan kvar. Och snön är borta helt och hållet, fast det är kallt.

   Radera