söndag, april 25, 2021

En rosa skyltsöndag

Detta var den rosa veckan i Kungsträdgården i Stockholm. Det mesta är sig fullständigt likt från tidigare vårar: körsbärsträden bildar med sina blommor ett tak över alla oss som kommer farande från när och fjärran för att njuta. Alla, precis alla, tar bilder. Det blir bilder på bloggar, Instagram, vykort, snapchat. Och alla, nästan precis alla, bilder ser likadana ut år för år. I alla fall gör mina det. Men det kan inte hjälpas: man plåtar ändå. Samt (i mitt fall) tvingar sina bloggbesökare att se dem, i alla fall som hastigast ...

En ny sak fanns i alla fall att titta på denna gång: en skärmutställning med fotografier som folk har tagit för att de här blomstren blir en sådan fin bakgrund till allt möjligt, förutom att de är superbt vackra motiv alldeles själva. Här finns balettdansösen, brudparet, ryttarinnan till häst iklädd lång vit brudklänning, här finns akvarellen med Kungsan-motiv som någon målat för att råda bot på någon sorts tristess. Bland annat.

Det tackar vi för, för på så sätt blev detta en Skyltsöndag som går helt i rosa. En enda skylt får bära hela budskapet! Fler söndagsskyltar hittar du troligen om du kollar hos BP. Sedan är det förvisso så, att jag tog bilderna i onsdags. I torsdags såg det inte riktigt lika trevligt ut ... det kallas aprilväder.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Inte det sämsta! Jag har inte varit i Kungsan sen tre år tillbaka. Hittade ett minne på FB som jag självklart la ut. Så, där serru.
  Vacker skyltsöndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vackrare blir svårt att uppbringa!

   Radera
 2. Härlig skyltning från Kungsan.Och jag känner igen det där med de årliga bilderna härifrån. Det hör till. Blommar körsbärsträden här är det vår. Var här i måndags och njöt av det rosa täcket. (De första blommorna såg vi här på långfredagen då fem träd var i gång)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag var faktiskt dit flera gånger innan jag ansåg att blomningen "dög" ... det är så himla maffigt när det blommar för fullt!

   Radera
 3. Här skyltar du med Stockholms troligen mest fotograferade plats. Å när det gäller blommor så gillar jag färgen rosa:-)
  Kul med en skyltutställning om "fenomenet" körsbärsblomning som är ju såååå vacker. Av dina bilder framgår också att det var rätt mycket folk där i år, trots pandemin. Bra där!
  En väldigt njutbar skyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar varje år fundera över hur många kameror som är i farten under de där träden - och vilka enorma summor alla tekniska prylar som används är värda! Skyltarna med fotoexempel var i a f ett trevligt nytillskott.

   Radera
 4. Så vackert med allt det rosa. Ni ligger 38 mil före oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då har du något att se fram emot?!

   Radera
 5. Du får så gärna plåga oss med dessa foton, de är helt fantastiska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag känner mig inte alls plågad själv heller, favoriter i repris bara!

   Radera
 6. Jag säger som 'Emma, plåga oss du bara, själv är jag så många mil från huvudstaden att jag mer än gärna nöjer mig med smulor från festliga bordet i form av foton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr går skönheten snabbt förlorad, även om de kalla nätterna nu kanske gör att blomningen håller lite längre.

   Radera
 7. Lika ofattbart vackert varje år.
  Själv fotar jag den lilla tuvan med backsippor varenda vår. Tänkte idag att jag ju faktiskt har en del bilder som blivit bättre än idag, men de gills inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg dina backsippor på FB, inte fy skam det heller!

   Radera
 8. Det är så otroligt vackert när dom blommar! Förstår att du (och alla andra) inte kan låta bli att fota :-)
  Vissa grejer är helt enkelt oemotståndliga att fota även om bildarkivet redan är fullt med bilder av samma motiv :-D

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Körsbärblommor och små barn ... kameragodis, rakt över!

   Radera