fredag, april 02, 2021

Frågvist om framtiden

Elisa Matilda har fem frågor redo även denna fredag, som råkar heta lång-. Men det där med att ingenting roligt fick hända den här dagen, det är i alla fall historia nu. Och att svara på hennes fredagsfrågor är ju inte tråkigt, även om inget är svårare än att sia om framtiden, det är fastslaget en gång för alla. Men hur som helst:

 1. Vad kommer du att göra om två timmar? Vara nyduschad efter en promenad och pyssla med middagsmaten. Barnbarnet och hans föräldrar är på ingång!
 2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa? Till dagen när pandemin är utrotad och man kan leva lite friare än nu, lite mer som förr. Glädjebud i går: Jag får vaccin på onsdag!
 3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år? Törs nästan inte tänka på det. Kan bara hoppas på god hälsa för mig och alla omkring mig. Fler barnbarn vore trevligt, fast jag är väldigt nöjd med det jag har. Och tänk om Dottern skulle ha flyttat hem till Sverige ...? Föga troligt, dock.
 4. Vad tror du att du har börjat med om ett år som du inte gör idag? Det får bli en överraskning, även för mig själv. För jag vet inte.
 5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta? Resa! Till Oslo och hälsa på Dottern. Till Solen och hälsa på den. Till någon storstad och känna den på pulsen.
Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Härligt med vaccin! Då hoppas jag att du snart får ge dig iväg till Oslo :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Norge vill inte ha dit några svenskar ...

   Radera
 2. Vad bra att du snart får vaccin! Och så småningom blir det väl Oslo för dig då, inte dumt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär nog ta ett tag i alla fall.

   Radera
 3. Kul att läsa dina svar.Och de till nr 2 och 5 skulle jag helt klart stamma in i. I övrigt blir det "beror på".
  Önskar dig en trevlig påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på-faktorn är förvisso hög. Hoppas du får en fin helg!

   Radera
 4. Japp, jag har ju avgivit mina svar.
  Trevlig påsk!

  SvaraRadera
 5. Hur f*n lyckades du med en så tidig vaccination?!! Även om jag själv inte vill står först i kön vet jag ju att de flesta verkligen längtar efter att bli vaccinerade. Så GRATTIS!

  Att sia om framtiden är inte det lättaste. Frågan är om man vill det. Det räcker ju med en pandemi för att kasta omkull allt man kanske hade planerat.
  Hoppas du har haft en toppen middag med barnbarnet och hans föräldrar:-) Hoppas även på en ny bild på pojken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte att det är så himla tidigt - och jag gjorde ingenting!!! Blev bara uppringd av "min" vårdcentral som erbjöd en tid. Kan jämföra med min man, han är tre år äldre och har bakomliggande sjukdomar dvs i riskgrupp, men han har inte blivit kallad. Vi har olika vårdcentraler. Men nu har han lyckats boka en spruta via appen "alltid öppet" - det kunde inte jag göra, jag är "för ung"!!!

   Radera
 6. grattis till sprutan! eja vore vi där! tänk att få träffa barnbarnet! har inte sett mina på evigheter. måtte det snart vara slut på den här elända pandemin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt val att träffa barnbarnet under hela året. Hans första levnadsår kunde jag inte avstå från. Men vi har varit väldigt restriktiva, försiktiga.

   Radera
 7. Jag kan verkligen känna hur du längtar ut och resa! Jag har börjat tvivla på att jag kommer iväg när det väl är möjligt, tycker jag börjat ett liv som eremit! Grattis till sprutan, jag får vänta ett par månader som det ser ut här i Dalarna för min åldersgrupp. Som jag längtar att få krama mina två småttingar och även de lite större.
  Dessvärre är jag pessimist vad gäller pandemins utrotande, vi kanske slipper denna när de flesta fått vaccin, men det kommer flera...hoppas dock det dröjer flera hundra år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen långt ifrån säkert att det blir något resande inom överskådlig tid. Man borde naturligtvis inte klaga när man nu - som jag - inte blivit smittad men ...

   Radera
 8. Så roligt att du ska få vaccin, grattis!
  Å vi är många som vill resa och leva ett mer normalt liv bara den där pandemin vill ge sig nu!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes verkligen som en påskpresent, beskedet om sprutan!!! Hoppas det blir din tur också, snart. Trevlig helg!

   Radera
 9. Så skönt att du blir vaccinerad snart.

  SvaraRadera
 10. Vad skönt att du fått tid för vaccin! Jag ska ta min första på torsdag. Och båda har vi träffat våra barnbarn i påsk ser jag. Fast ditt är något yngre än mina. Mina doftar inte bebis längre. Det är en av de mjukaste och härligaste dofter jag vet! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte tänka mig att avstå från att träffa familjens ljuvliga nytillskott. Det har gått bra, som tur är. Efter sprutorna kan vi ta oss lite större friheter!!!

   Radera