lördag, april 10, 2021

Veckans mening – om att må dåligt

Om man tänker tillbaka på sådant man läst i veckan som gått kan det tänkas att man hittar det som kan bli Veckans mening här på bloggen. Det är Skriv-Robert som tagit initiativet, bara att hänga på! Och den mening man väljer att lyfta fram ska ha något litet extra. Kanske är den kul, kanske är den en aha-upplevelse, hur som helst ska den få läsaren att hejda sig ett par sekunder extra. Den här gången har jag fastnat för något ur en intervju i Dagens Nyheter med leg psykologen Åsa Kruse, en trösterik rad. Hon talar om en realitetsanpassning som saknas i den moderna människans jakt efter lyckan. Kanske borde vi tänka efter och ta det lite lugnt innan vi rusar vidare?

Livet måste inte vara storslaget – det är normalt att må dåligt ibland.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Tänkvärt. Fast man måste få drömma också.

  SvaraRadera
 2. det är väl inte så ofta livet är storslaget. en får vara glad om en är nöjd.

  SvaraRadera
 3. Just så! Lite att sätta ord på mina tankar. Sedan beror det ju på vad man menar med storslaget förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det finns ju många olika storlekar!

   Radera
 4. vackert, våra 40 år gamla ringar utnötta... skaffade nya för ett par år sedan... och fått minska på storlek, höll på tappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att den kommentaren hamnade ett inlägg för långt ner???

   Radera
 5. Jamen titta på alla sociala medier. Antingen är det så himla fint så eller så är det depressioner. Allt eller inget, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet hur det är: stå med en fot i brasan och en i frysen och det är väldigt lagom mitt i ... nja det kanske inte var så bra om jag tänker efter...

   Radera
 6. Ha ha, "realitetsanpassning", vilket ord! Den som mår dåligt mer än "ibland" behöver nog mindre av den varan med hjälp av "verklighetsflykt" måhända, för att stå ut. Olika falla ödets lotter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland vill man kanske inte ta in verkligheten i sin egen världsbild ...

   Radera