söndag, april 04, 2021

En skylt om framtiden

Detta mina vänner är skylten som berättar hur resten av år 2021 kommer att se ut i min lilla värld. Det pågår stambyte i vårt hus. Vi är sist av alla i en stor bostadsrättsförening som ska igenom denna skärseld. Man har börjat i kåkens andra ände.

I ungefär två månader är det toa och dusch i baracker på gården som gäller, nödvatten i trapphuset och hantverkare överallt. Lägg därtill riktigt mycket oväsen i en redan innan tämligen lyhörd byggnad, och vem som helst fattar att ordet "husfrid" totalt saknar täckning. 

Vi räknar med att fly till Barndomslandet men hoppas att vi ska ha nytt och fint i kök och badrum till jul. Det blir säkert/förhoppningsvis bra när det är klart, men vägen dit känns lång och inte riktigt rolig ... galet dammigt lär det också bli överallt i hela bostaden. 

Där fick ni en bit av den bistra verkligheten som bidrag till bloggstafetten Skyltsöndag. Ni hittar som vanligt fler skyltande bloggare via BP. Tycker det är läge att slänga med en uppiggningsskylt i repris.

En helt annan sorts framtid möter jag på söndagspromenad i det vackra vädret! Naturen skyltar med det finaste den har: vårblommor!

 


Mitt sällskap på balkongen, med bok och korsord.
Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. Ett stambyte är nog bland det värsta man kan uppleva. Två månader låter länge!
  Förstår att uppiggning behövs!
  Jag har smyckat min balkong lite grand också men det är lite väl kallt ännu.
  God påskdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja jag gruvar mig. Men man har ju inget val! Min balkong blev i a f lite städad i veckan, det var ett fall framåt!

   Radera
 2. Stambyte hade vi med våra fyra barn när vi lånade min lillebrors lilla 2:a under tiden vi byggde hus...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns flyktvägar!!!

   Radera
  2. vi flydde ingenstans, hela familjen bodde ett år i en liten 2:a där de utförde stambyte medan vi försökte över

   Radera
 3. Ja du, stambyte hade jag kunnat skriva en hel bok om - om vi hade varit hemma alltså. Vi flydde till Costa Blanca i två månader, fast stambytet tog tre månader totalt. De som stannade i lägenheten tyckte att det inte alls var så farligt. Dammigt blev det däremot inte, då de som täckte över allt med plast och kartong gjorde ett fantastiskt jobb.
  Resultatet blev över förväntan, även om den ergonomiska delen av badrummet lämnade mycket att önska. Men det var helt och hållet mitt (inte makens) fel, då jag min gamla vana trogen älskar design men inte nödvändigtvis funderar över funktionen...

  Dina "trotjänare" behövs verkligen, med tanke på hur det ser ut på sjukhusen i huvudstaden...

  Vårblommor - bra att du passade på att skylta med dom. Det ska ju snöa i morgon.

  Tusen tack för din Skyltsöndag och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som försökt bo kvar här har inte njutit, den saken är klar. Men de flesta är väldigt nöjda med slutresultatet, jag försöker fokusera på det! Om det snöar imorgon GRÅTER JAG.

   Radera
 4. Stambyte är ju ett elände och fint att ni har någonstans att fly. Men förhoppningsvis blir det bra när det är klart. Dock avlägset.
  Lika bra att glädjas över de fina vårblommorna och annat positivt just nu. Själv gläds jag över att maken är vaccinerad och att jag kommer att bli det inom en snar framtid. Glädjeämnen det också.
  (Var i Kungsan idag igen och njöt av vackra körsbäsrblommor.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste till Kungsan, inser jag! Tog en sväng i blåsten i dag till Krokusdalen, den är ju fortfarande enormt maffig,nästan mer nu än när jag var där förut. Försöker inte tänka för mycket på stambytet ...

   Radera
 5. Hua, den skylten är inte kul. Har inte varit med om just det men kan tänka mig, vet hur det ser ut så fort något ska fixas. Vilken tur att ni har någonstans att rymma till! Och tänk så fint det blir sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så man måste tänka: se positivt på det och bita ihop ...

   Radera
  2. Under ett år bodde vi som dagt vid Högalid och där fanns endast dusch i källaren för de boende. Hade dock toa och tvättställ i lägenheten. Man vande sig vid det med. Brukar de inte ställa sådana där engångstoaletter så man slipper springa till gården mitt i natten?

   Radera
  3. Jo man kan tydligen få nån sorts reservmugg ... hur ku ldet nu är? Men klart bättre än att gå ut mitt i natten förstås.

   Radera
 6. Men hu så hemskt, lite som att Vill man vara fin får man lida pin! Men två månader, med dass i barack??? Tur att ni har en reträttväg...och att det blir en vår och sommar under tiden. Kanske bra att täcka hela möblemanget med plast....Nog för att du fick en enkel lösning till skyltsöndag, men tvi vale så jobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rören är nog helt slut - vi flyttade in här för tretti år sen, och redan då talade man om stambyte. Så vi renoverade badrummen bara pyttelite, i väntan på Den Stora Förändringen - som alltså låtit vänta på sig ända till nu!

   Radera