fredag, april 30, 2021

Vad jag kan och vad jag hade velat kunna

Hur högtflygande planer har jag haft? Och hur har det gått med dem i verkligheten? 
Fem fredagsfrågor från Elisa Matilda. Idag lite av träda-fram-typen ...
 1. Vad är något du håller på att lära dig? Botaniserar bland recept på för mig nya maträtter. Inte så avancerat!
 2. I vilket ämne vill du förkovra dig mer? Skulle ha velat bli bättre på flera språk. Är generellt dålig på modern historia, men saknar det brinnande intresset. Önskar att jag skulle våga mig på att måla något, fast inte väggar då. Sedan vore det praktiskt att vara lite mer road av teknik rent generellt.
 3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli? Författare. Men ju äldre jag blir, desto klarare är det: ett väldigt svårt jobb om man ska lyckas "på riktigt". Dessutom behövs en skaplig portion tur och bra tajming. Heminredningsarkitekt var jag också inne på. Och klädskapare.
 4. Hur får du din kunskap? Läser, ser på tv, lyssnar på folk som vet mer. Såna finns det gott om ...
 5. Vad skulle du behöva bli bättre på? Det mesta. Bättre tålamod vore bra! Jag är nog en rätt typisk journalist utan specialområde: kan lite om mycket, men allt om ingenting.
Copyright Klimakteriehäxan

21 kommentarer:

 1. De som kan många språk måste ha roligt på sina resor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt ett mervärde om man kan prata med och förstå folk.

   Radera
 2. Ja man har stort sett mange store høytflyvende planer, men så blir liksom mange av dem bare borte som dugg for solen.

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte också på mer tålamod. Det hade inte varit helt fel måste jag säga.

  SvaraRadera
 4. journalister kan knepen att skaffa mer kunskap

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo för all del, det finns knep och tekniker. Men det är lätt att glömma också!

   Radera
 5. Här är vi (äntligen) rätt så lika igen. Men ditt svar på femman - nej du, det går jag inte på. Du är nog en av de mest belästa personer jag "känner".
  Du har samma problem som jag. Har vi inte intresset för ett ämne så får det vara. Kan inte motivera mig själv att förkovra mig i nåt som jag inte brinner för...
  Å författare är du ju! Tålamod är min starka sida heller. Jag sa ju att vi är rätt lika den här veckan:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggsystrar - kanske en ny titel att börja använda???? :-D

   Radera
 6. Roligt och intressant att läsa dina svar-Och som journalist har du ju sökt denkunskap du ev. saknat. Kan känna igen mig i delar av alla dina svar. Och främmande språk är ju ett bra tillskott. Är ett stort intresse hos mig och har alltid varit. Gammal och ny historia intresserar mig också.Och jag satsar på att lära ett tag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst lär man sig ständigt nya saker - tack och lov!

   Radera
 7. Ditt svar på sista frågan kan jag bara nicka och hålla med om. Ja inte att jag är journalist men kan lite om mycket o allt om inget...
  Teknik, suck, jag är nog egentligen livrädd för allt vad teknik heter, "vill inte" som ett trotsigt barn. Författare kan man ju bli när som helst i livet, ta bara Elsi Johansson, hon var väl pensionär när hon började ge ut böcker? Trevlig Valborgshelg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och Elsie J som i dagarna fyller 90 har just kommit ut med ännu en bok - verkligen en häftig kvinna!

   Radera
 8. Journalister behöver kunna lite av varje, det är inte dumt. Ville bli det förut men sen försvann lusten men säkert ett intressant jobb i sig att vara journalist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har varit spännande jobb för det mesta om än inte varje sekund.

   Radera
 9. språk är väldigt roligt. simultantolk är ett av några få drömyrken jag fantiserat om. heminredningsarkitekt var inte med bland dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har behärskad tolkerfarenhet - men att som svensk löpaande tolka dialog mellan spanska och engelska fick mig att inse, att det var inget jobb för mig.

   Radera
 10. Min journalistiska erfarenhet sträcker sig till att ha bott ihop med en journalist. Det fick räcka! 😉

  SvaraRadera
 11. Språk ja, de bill jag också bli bättre på. Journalist låter som ett spännande yrke, för att inte tala om författare!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och språken utvecklas ju dessutom hela tiden, så utmaningarna tar aldrig slut! Jo, jag är nöjd med mitt yrkesval, har upplevt mycket och haft mycket kul i jobbet.

   Radera