tisdag, oktober 18, 2022

CITAT om tennis

 "Jag är inte mållös  jag pratar ju hela tiden  men ..."

-Anna Maria Fredholm kommenterar i SVT den direktsända matchen i turneringen Stockholm Open mellan regerande mästaren Tommy Paul från USA och Leo Borg från Sverige. Borg, vars pappa heter Björn och är en man som spelat rätt mycket tennis genom åren, är bara 19 år och har fått ett wild card till tävlingen, där ingen trott att han skulle få spela mer än en match. Så kan det fortfarande bli, men Leo har spelat fenomenalt hittills och tagit första set på ett otroligt övertygande sätt! Långt över vad någon kunde hoppas på, helt enkelt, därav Fredholms kommentar. Det kanske blir kul att titta på tennis igen (gjorde det mycket förr i världen med Borg-Wilander-Edberg m fl i världstoppen). Nu tar vi ett set till! 
UPPDATERING: Leo Borg förlorade (1-2) men han gjorde det efter en fenomenal insats! Det kan nog bli något stort av den pojken!

4 kommentarer:

 1. Du glömde John McEnroe. Älskade när Borg och McEnroe möttes.
  Visst vore det kul med Leo Borg i världstoppen, men det lär nog dröja ett tag. Till dess får vi väl nöja oss med bröderna Ymer. Mikael Ymer skärpte ju verkligen till sig och vann matchen ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä glömde inte Connors eller Vilas heller, inte ens Nastase - men det var ju de svenska killarna som drog. Ska kolla Ymer också.

   Radera
 2. nja, tittar inte utom i svt:s morgonnyheter men kul att nya begåvningar, på många områden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt roligt att se matchen, live!

   Radera