måndag, oktober 03, 2022

Stoppa bröstcancer NU!

Det var internationella bröstcancerdagen i lördags. Jag råkade visst missa det ... men jag missar faktiskt aldrig att oktober numera är en "rosa månad". Orsakullan frågar på sin blogg om jag köper saker för att gynna forskningen mot bröstcancer, och det kan jag svara ett klart "ja" på. 

Hittills har jag dock bara köpt en blombukett, en liten del av priset för den skickar Ica vidare till Cancerfonden. Blommorna, rosa och lila, är jättefräscha! Och så har jag köpt det nästan obligatoriska Rosa bandet, fast jag inte alls är förtjust i årets upplaga (förlåt, Emma Örtlund som designat det). 

Visst kan det tyckas onödigt småaktigt av mig, men jag stör mig faktiskt på att ordet NOW! står på ena bandfliken. Naturligtvis vill vi alla att motmedel mot bröstcancer ska finnas tillgängligt, men är det något fel på det lilla svenska ordet NU?

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Anonym1:59 em

  Blombukett låter toppen. Skulle gärna köpa. Brukar inte köpa bandet, men köper fem lotter från cancerlotteriet varje månad. Vill helst stödja hela cancerforskningen... // Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla sorters bidrag är väl bra, eller hur?!

   Radera
  2. Absolut! Men jag avstår bandet... köper gärna annat...

   Radera
 2. LillaSyster7:34 em

  Gillar inte heller årets design på bandet.....men det går ju bra att ge en slant utan att få en sak tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Fast tanken med bandet är väl att man ska få in andra på samma tankar.

   Radera
 3. Där ser man. Tur att vi alla har olika smak... och tycker olika. Tänkte inte på språket utan störde mig mera på färgvalet turkost och gult. Däremot tyckte jag att bandet var lite mindre "illrosa" som det brukar vara. Dessutom var det bredare. Säkerhetsnålen är också turkos ser jag nu - nja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte definitivt inte bandet för att jag tyckte det är snyggt, mer för att det känns lite som en skyldighet.

   Radera
 4. kan köpa rosa skurtrasor och rosa golvmopp ibland, idag överlever över 90% av bröstcancerpatienter, gäller att komma till vården i tid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en otrolig positiv utveckling, underbart!

   Radera
 5. Jag gillar årets band och att Emma Örtlund designat det. Har köpt det. Tycker att många andra varit tristare. Gillade färgerna.
  Men instämmer att det kunde stått "nu". Är emot en massa engelska ord i det svenska. Å andra sidan köper jag aldrig bandet p.g.a. utseendet utan mer att manifestera.
  Helt oavsett behöver all cancerforskning allt stöd de kan få för statsbidragen är minimala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper det varje år oavsett hur det ser ut!

   Radera
 6. Japp, såklart ska jag köpa det rosa bandet, har inte sett hur det ser ut förrän du nu visar det på bild, inte riktigt min stil, men såklart för en god gärning köper jag det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får trösta sig med att nästan hela femtilappen går till cancerfonden. Bandet kan inte kosta många ören i produktion!

   Radera
 7. Jag retar mig också på när det ska blandas svenska och engelska i olika sammanhang. Ännu värre när det används engelska ord där det finns ett lika bra fast på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir mer töntigt än smart eller hur?!

   Radera
 8. Anonym1:07 em

  Du jag håller helt med dig, det där med WOW vill jag INTE ha på ett band som handlar om Cancer :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men man köper ju bandet ändå ...

   Radera