lördag, oktober 29, 2022

Veckans mening – om det vi stoppar i munnen

Tallrikar, koppar och muggar behöver vi ju till både fest och vardag. Vi är många som tycker det är roligt att kunna variera dukning efter humör och vad som ska serveras. Det gäller förstås också i högsta grad på krogen. Fotografiska museet i Stockholm har en restaurang som låtit tala om sig. Nu lyfter museet också fram just porslinet som man använder. Det är specialgjort av keramikern Anna Lindell i Jönåker i Småland. Där tas varje del i servisen fram. Först ska den drejas, sedan hårdna, sedan putsas, sedan baksidessvarvas, brännas och glaseras i omgångar. Allt ska ligga fint i handen, mat och dryck ska ha en vacker och funktionell ram, det är viktigt för formgivaren, som fått en helsida i museets Magazine, nyss utkommet med höstens nummer. Där citeras hon med följande ord som blir mitt val när det ska handla om Veckans mening, ni vet den som Skriv-Robert efterlyser, denna gång: 

Man ska vara noga med vad man stoppar i munnen, vi dricker ju kaffe oftare än vi kysser våra kära.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. det där stämmer absolut inte 😘

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan kanske variera från person till person eller hur?

   Radera
 2. Meningen är nästan lite sorglig, för den stämmer nog på många av oss. (Jag har köpt chokladmazariner som vi ska ta till eftermiddagsfikat.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig!
   Låter i a f gott med tilltugget till kaffet!!!

   Radera
 3. Kaffe är viktigt. Det ska man vara noga med. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott kaffe är gott. Svagt kaffe är hemskt.

   Radera
  2. då ska du inte åka till USA eller Finland

   Radera
  3. Under min tid i USA hade jag alltid kaffepulver i handväskan. Det behövdes. Om finskt kaffe är lika svagt så har jag inte koll på det!

   Radera
 4. jag instämmer helt och fullt med Åsa. jag stoppar inte mina kära i munnen heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaej - kyssar kan förstås te sig olika, men tar folk i munnen gör man väl inte om det handlar om någorlunda vanliga kyssar?

   Radera
 5. Nu har jag aningen svårt för att se sambandet med citatet och porslinet, men... Fotografiskas mat är enastående och utsikten därifrån över Djurgården/Gröna Lund är en riktig bonus:-)

  PS. Jag instämmer med Anna Lindell förresten;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon menar väl bara att man ska unna sig att äta på fint porslin??? eftersom det bidrar till en trevlig måltid?

   Radera
 6. Hon är säkert en duktig porslinstillverkare (keramiker?) men jag kysser definitivt min man oftare än jag dricker kaffe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter jättebra tycker jag!

   Radera
 7. Besöker Fotografiska då och då och passar på att äta där också. Men kanske har jag missat porslinet. I varje fall inte noterat set specifikt.
  får titta extra näst gång. '
  Lite oroväckande citat och kanske stämmer det för en del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller tänkt på det, i ärlighetens namn. Men nu var det länge sen jag var där. Är nog dags igen, faktiskt.

   Radera