onsdag, september 11, 2024

Hur ska jag palla?

Visst är de vackra, de handbroderade blommorna i vårens milda färger? Jag tror att de flesta föreställer kungsängsliljor, som är Upplands landskapsblomma  och en art jag faktiskt aldrig sett irl.

Här är de nogsamt utformade i korsstygn och sedan har broderiet monterats på en liten fotpall. Nu har jag fått ärva den här pallen. Den är i skick som ny. Så då är frågan bara vad i all världen jag kan ha den till? För om man vill lägga upp fötterna högt är den alldeles för låg. Och inte vill man väl att någon sorts skosmuts ska fläcka de redan vackert fläckiga blommorna!? 

Om jag behövde insynsskydd i ett fönster skulle jag kanske kunna ställa den på högkant på fönsterbrädan. Men för att kika in genom våra fönster behöver man nog vara minst fyra meter lång ... Hjälp mig! Kan någon komma med ett bra förslag så att jag och pallen kan komma överens och bli sambos?

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. LillaSyster1:49 em

    Mycket vackert broderi. Såga av benen och häng den på väggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag inte redan hade så mycket på väggarna som jag gillar ...

      Radera
  2. du har Ramel-stuk på dina rubriker
    Behåll pallen. Ofta vill jag ha högre fotpall, men korta jag vill inte dingla med benen, då är det skönt men lite lägre pall.

    Perfekt egen pall för barnbarn att sitta på! 💜

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en otroligt fin komplimang!!!
      Jag är väl lite längre än du. Brukar nå till golvet ...

      Radera
  3. Du är förmodligen ståtligare än jag, som samlar på låga pallar — förutom att det är vilsamt att sätta fötterna på (iförda tofflor), när man nätt och jämt når ned till golvet, så blir golvdraget mindre kännbart när man fjärmar sig från golvet. I ett gammalt hus är det en välkommen bieffekt.
    Margaretha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte vi har golvdrag ... Och jag når ju golvet ... så problemet kvarstår!

      Radera
  4. Pallar går ju att använda som utsmyckningar. Ställ den i ett hörn och dekorera den med en bok. Alternativt ställ den i sovrummet någonstans och släng kläder på den;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. För liten för mina kläder. Och vill jag ha pryl till att flytta på när jag dammsuger?

      Radera