torsdag, september 05, 2024

När The Beatles blivit bortglömda ...

The Beatles dök upp härom dagen, som ett nytt tema för tisdagstrion. Vi glömmer ju aldrig den kvartetten och den musikskatt som de skapade, låtar som betytt massor för mängder av människor, låtar med evigt liv. Samt, förstås, låtar som många artister gjort covers på, med väldigt varierande resultat.

Ett av förslagen till tisdagstrio levererades av Lottens bokblogg, och hennes första punkt var en film med Beatles-anknytning jag aldrig hade hört talas om: "Yesterday" från 2019. Lotten har sett den tre gånger! Klart jag blev nyfiken! Och nu har jag redan följt hennes råd och streamat den.

Historien är originell, för ingen i hela världen minns nu vilka The Beatles var. Utom en ung sångare som inte lyckas särskilt bra med sina egna låtar. Men när han framför "She loves you" och "Here comes the sun" (som han påstår att han själv skrivit) händer det saker!

Riktigt fyndigt är det, enstaka oneliners får mig att fnissa ("Det sker väl inga mirakel längre"  "Jo då, Benedict Cumberbatch har blivit sexsymbol"). Behöver jag nämna att det är ett rent nöje att höra de gamla musikaliska pärlorna i ny, lyckad version? Ed Sheeran, "den riktige", finns med på ett hörn, kul! Naturligtvis lite kärlek också. Sammantaget en riktigt trevlig brittisk feelgoodrulle. Du ser den på Netflix.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. alla symfoniorkestrar värt namnet har spelat deras låtar, det trodde inte min gamle musiklärare som 1959 sa att Beatles är dåligt, ingen musik...

    Jag bodde på ett hotell i England (!) för några år sedan, bröllop pågick, även gästerna välkomna att dansa. Ett coverband The Classic Beatles spelade hela kvällen.

    Mina barn och barnbarn vet vilka Beatles är, olika orkestrar spelar fortfarande deras låtar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Filmens handling har självklart ingenting med verkligheten att göra, det kan du väl ändå inte ha trott att jag menade? - men det blir underhållande och låter bra! Och Beatles är för evigt gröna.

      Radera
  2. Vad roligt att ni gillade den! Flera av de saker som du nämner gör att vi gillar den också. Låtarna blir man ju aldrig trött på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ett kanonbra tips, tack igen!

      Radera