onsdag, september 18, 2024

Starstruck som semesterminne

Foto Ulla Westblom
Högg tag i armen på mannen (inte alltför hårt hoppas jag). Sa:
-Excuse me, but are you the person I think you are? och fick svaret:
-Yes, I probably am.
Visst var det han! 

Vi satt på en servering på strandpromenaden i grekiska Parga en kväll i förra veckan. Många människor passerade framför oss, alla sorters flanörer som njöt av den varma kvällen. Då säger Maken plötsligt:
-Kolla vem som kommer där!

Jag hann inte reagera. Men hör och häpna: karlen kommer en gång till! Mina bordskamrater förklarar att min rivstart från barstolen var att jämföra med när Usain Bolt lämnade startblocken under sin storhetstid. Och visst hann jag ifatt honom!

Att få mig "starstruck" (superimponerad av en idol, ungefär) är inte alldeles enkelt, jag har haft lyckan(?) att träffa på rätt många "storheter" i mitt yrkesliv, men här gick alltså en Stjärna, en briljant författare, komiker, skådespelare, programledare  ja är det något han inte kan? Bakom pannbenet på denne man rör det sig alltid blixtsnabbt  och när han skriver, det är bara att erkänna och kapitulera, är min engelska och hans verkligen inte på samma nivå, är det ens samma tungomål?

Nu fick jag ändå chansen att uttrycka min beundran, och när jag efter "I absolutely adore you" la till informationen "I am Swedish by the way" svarade han "TACK", inte på sitt språk utan på mitt.

Tänk att jag har träffat Stephen Fry (jo då, jag vet att man kan umgås både mer och djupare än så här men ändå)! Och vilken tur att vi fastnade på bild tillsammans (om än från långt håll), men att få till en selfie med honom hann jag aldrig tänka på. Är glad i alla fall över detta semesterminne!

Copyrught Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. Anonym10:08 fm

    Grymt avundsjuk och imponerad! Han verkar vara så sympatisk utöver allt annat fint han är och kan.
    Bloggblad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mitt intryck, om än kort.

      Radera
  2. Svar
    1. Klimakteriehäxan11:03 fm

      Eller hur?!

      Radera
  3. Grattis....till världsrekordet i att resa sig å springa ifatt en stjärna....kul för dig att få till ett sånt möte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte minnas att jag någonsin tidigare "kastat mig över" en celebritet på det här viset, men det var kul! Tror inte det kommer att hända igen!

      Radera
  4. LillaSyster4:59 em

    Ett minne att ta fram när snön ligger djup och termometern visar många minus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Fry verkade varm och vänlig!

      Radera
  5. Anonym5:52 em

    Delar din mening om den mannens begåvning/Hasse

    SvaraRadera
  6. WOW!!! Gissar att det mötet var semesterveckans höjdpunkt. Unnar dig verkligen det mötet för jag vet ju hur mycket du beundrar honom. Är jag avis. Japp, det är jag verkligen;-)
    Kul förresten att Ulla Westblom lyckades ha sinnesnärvaro nog att fota mötet:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det en höjdare! Och aldrig tat jag brukar hoppa på folk så här, men nu gick det med blixtens hastighet! Maken tog också bild men hade ännu sämre vinkel än Ulla. Jättekul att det blev ett foto hur som helst!

      Radera