måndag, september 09, 2024

Prisvärt på fötterna

Ett märke att spana efter? Ser ut
som tfn till Göteborg men det
tror jag inte det handlar om ...
Hur gammal kan en sandal bli? Jag bara undrar. Och tittar på mina fötter, i naturbruna grekiska lädersandaler köpta i Platanias, i en liten gatubutik där allt såg handgjort ut (även om det kanske inte var det). Vi turistade på Kreta för över trettio år sedan, och det var då jag slog till.

Detta måste vara ett av de bättre köp jag någonsin gjort. Har använt dem varje sommar sedan dess. Sandalerna har blivit våta, jag har tagit dem på mig med kräm på fötterna, jag har gått i sand, på asfalt och gatsten och på grusstränder. Periodvis har de använts som tofflor inomhus, och bortsett från att färgen mörknat (solbränna!) ser de likadana ut. Men det vågade jag inte riktigt lita på, så när vi åkte till Kreta nästa gång, något år senare, letade jag upp sandalmakaren och köpte ett par till.

Var ju övertygad om att det första paret skulle ramla av fötterna förr eller senare, och då förmodligen förr. Gjorde de det? Icke! Dessa fantastiska skodon funkar än. Hittade de "nya" oanvända (efter tjugofem år) längst in i klädkammaren och blev riktigt glad, för även om par 1 går sönder i morgon har jag ett par fräscha, likadana, sommarsandaler för sisådär fyrtio år till. Snacka om prisvärt!

Sandaler hör sommaren till, och även om årets variant är på upphällningen kommer det väl fler tider för oss som älskar att lufta tårna, hoppas jag.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. bra fynd, tur att du har extra par; 30° igår och 20° drygt en vecka till, minst 🌞

    SvaraRadera
    Svar
    1. 32 där jag befinner mig. Och skyfall stundtals.

      Radera
  2. värme inte bra för djur och natur

    SvaraRadera
  3. Vilket bra köp! Snacka om bra kvalitet när sandalerna hållit så länge.

    SvaraRadera
  4. Det var verkligen ett alldeles ypperligt bra köp! Dessa sandaler är nog inte värda mera än ett par öre med tanke på deras livslängd.
    Min chef Håkan har också ett par sandaler som var minst 40 år gamla. De var slutna fram och bak. Hade han tagit hand om dom så att de inte torkade ut till slut, så hade han nog haft dom än idag.
    PS. Googlade telefonnumret. Det tillhör Telia i Göteborg... DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan vara bästa skoköpet någonsin. Tror dock inte TElia har med saken att göra men lite lustigt eller hur.

      Radera
  5. Verkligen sann och skär lycka att ha sandaler som känns som ett extra skinn- Grattis till ett riktigt bra köp. Har också några riktiga trotjänare i garderoben; ett par grekiska mycket mjuka och ett par spanska. Också mjuka. Har aldrig fått till liknande köp här hemma trots idoga försök-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju viktigt att ha bra på fötterna! I både bildlig och bokstavlig bemärkelse.

      Radera