måndag, september 23, 2019

Bär får man aldrig för mycket av ...

... men jag borde ju haft koll så att jag hade väntat med att publicera mitt bärigaste inslag någonsin. La ut det i fredags, men denna vecka är BÄR temat hos Sanna och Gems Weekly Photo Challenge.
Här finns mina bär, i en snabb repris ... för bär får man ju aldrig för mycket av.

Och rönnbären hör förstås till så här års. Just i dag är det faktiskt höstdagjämning. Vilket betyder att det snart är helt omöjligt att vägra acceptera faktum: vintern kryper allt närmare.
Men det hindrar inte att man gärna minns det som just varit. Som till exempel de där smultronen ...

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Ska jag äta så föredrar jag smultron framför rönnbär. Rönnbär är å andra sidan mer dekorativa än smultron och pryder sin plats i många sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen tvekan i det valet! Rönnbär har jag bara ätit som gelé ...

   Radera
 2. Gott om rönnbär till fåglarna. Smultron är ju bara så mycket sommar! Älskar både smak och doft. Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 3. Rönnbärsgele har jag gjort och den blev mycket god till lamm - och älgkött. Smultron är smultron :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara gjort gelé på röda vinbär ... också gott! Smultron är i en egen liga!

   Radera
 4. Rönnbär är på modet just nu. Antagligen för att det finns så stora mängder av dem i år . Nu ska man torka dem i ugnen och äta dem som russin. Dock inte jag; jag låter fåglarna ha kalas istället. Smultron, undrar om inte det är det allra godaste bäret i min smak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det hade gått mig förbi. Torkade rönnbär, kan det vara gott??? Aldrig som smultron hur som helst.

   Radera
 5. Jag har kikat på dina gamla bär - du fick ju ihop en hel massa. Fint kort på rönnbären. Har inte tänkt på att det var höstdagjämning igår. Tiden går så fort nu när jag är äldre så det är strax vår igen...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får tänka så: snart ljusnar det igen! Och samtidigt är höstmörkret lite mysigt också. Med levande ljus och en gosig sjal att krypa in i ...

   Radera
 6. Jag borde bli mycket bättre på att ta hand om dom här bären. I år är det så mycket av dom här i mina trakter
  ///Laila
  https://tillklippt.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Smultron ser verkligen gott ut och det är de ju också! Rönnbären är mest vackra att se på fast att de visst innehåller en massa nyttiga saker.

  SvaraRadera
 8. Ibland bär det sig inte riktigt utan kan bli lite fel i tajmingen, Men ingen skada skedd, bägge inläggen blir kanonbra tillsammans! Jag brukar plocka jordgubbar på Coop....nästan varje dag under den korta säsongen...

  SvaraRadera
 9. Trevligt med gott om bär. Och du fick ju med en del även i fredags. Kikade in där och smakade lite. Jag äter gärna men är inte så road av att plocka dem. Men visst har det hänt i liten skala. Och smultron är ju verkligen somrigt. Dröjer ett tag tills det blir dags för dem igen.

  SvaraRadera
 10. min ex man återvänder hem till mig efter att ha läst en liknande berättelse online blogg om hur man återställer trasiga kärleksförhållanden.
  Jag visste aldrig kärlek stavning del charm kan vara tillräckligt effektiv för att få tillbaka ex kärlekspartner tills för några dagar sedan jag upplever omedelbar kärlek stav resultat, min ex pojkvän återvänder hemma ber om ursäkt för mig.
  Slutligen hittade jag permanent lösning för att återställa kärlek och lycka i äktenskapshemmet. det fungerar för mig min ex tillbaka tillbaka .. Jag är säker på att det kommer att fungera för dig också, medan du inte tvivlar, prova det idag ... kontakta via:
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera