söndag, september 29, 2019

Skyltsöndag på allvar

Att delta i demonstrationer är en bit av vår yttrandefrihet, vår medborgerliga rättighet. Men jag har av princip aldrig demonstrerat. Dels på grund av mitt yrke, dels på grund av bristande övertygelser (fast jobbet hade ju ändå hindrat mig).

Alltså var det med ovana steg jag styrde mot Medborgarplatsen i fredags. Där samlades folk som ville dra en lans för satsningar för bättre miljö, ett sundare klimat och en säkrare framtid.

Det är en underdrift att säga att jag blev imponerad. Torget och omgivande gator var packade med folk! Människor i alla åldrar, från barnvagnsåkare till tydligt skrynkliga 80plussare. Men samma energi, samma vänliga stämning, samma positiva laddning. Antalet deltagare är som vanligt svårt att veta, men uppskattningarna varierar mellan 60 000 och 100 000!

Variationen på skyltar med budskap var också stor, från proffsigare banderoller till barns egna verk.
Talkörer skallade, anförda av folk med megafoner. Och, eftersom ni undrar, jag höjde också rösten!
Det finns en första gång för allt. Denna gång var målet odiskutabelt BRA.Alltså var detta en fredag som blev Skyltsöndag med allvarligt tema. Du hittar fler skyltande bloggar via den här länken som tar dig till BP.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. även i Åbo i Finland i helgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över hela världen!!!! Helt otroligt! Och det är Greta som satt fart på detta, vilken tjej!

   Radera
  2. så där 70 bussar stoppade på bron i Göteborg i fredags, sa maken

   Radera
 2. Det var aktuella skyltar! Mer aktuellt kan det knappast bli. Hoppas att demonstrationerna leder till bättre miljöbeslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hoppet är ju det sista som dör ...

   Radera
 3. Snacka om röd tråd eller rättare sagt två - klimat och Greta. Tycker det är riktigt duktig av dig att demonstrera för första gången i ditt liv. Tror du var inte ensam om det med tanke att det var miljontals människor över hela världen som demonstrerade förra fredagen.
  Den "fyndigaste" skylten var nog den där personen jämför vår planet med en bank. Klockrent!
  Tusen tack för denna skyltkavalkad och länken. Greta skulle vara stolt över dig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också bankskylten! Men tyckte att det var gott om skyltar med bra budskap. Hoppas Greta står ut.

   Radera
 4. Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här, jag är brenda och har varit gift för länge sedan, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän det fjärde året i vårt äktenskap, när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen till vår äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att det hela var en lögn, men han förlorade kärlek, förtroende och förtroende för mig. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för en skilsmässa, senare blev vi separerade. Två år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag inledde en sökning på hur man skulle få tillbaka min man, och då hänvisades jag till Dr. IZOYA, en stor och mycket andlig man som älskade en kärlek stava för mig och fick min EX att återvända till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig släpper jag hans kontakt, drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också till att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera