söndag, september 01, 2019

Blått – en lockande färg?

Vi hade en hel del gemensamt, jag och min pappa. En sak verkar ha varit att vi båda gillade blått, gärna i den där klara nyansen, åt svenska flaggan till.

Han använde den uppenbarligen gärna som bakgrund när han egenhändigt skapade sina reklamskyltar till butiken, som hette Ellbes diversehandel. Där kunde man köpa snart sagt vad som helst: kött, mjölk, spik, böcker, strumpor, kalsonger, tidningar, cement, socker, sill i tunna, spensalva (till korna!), potatis, godis, frukt, bröd ... Ja men det hette ju diversehandel!

Att tillverka reklamskyltar var inget han höll på med som jag kan minnas. Den lilla bunt jag hittat är nog från tidiga 40-talet och vad de hade för effekt på omsättningen i butiken har jag inte en aning om, även om jag tvivlar på att de var så särskilt verkningsfulla. Hade man behov av Hylins rakcreme Rakin köpte man den väl, vare sig det fanns en skylt i lockande blått eller ej? Fast halspastiller kanske kunde bli ett spontanköp ändå.

Skyltsöndag är det i alla fall även i dag, när vi faktiskt drar i gång september månad. Du vet vad som gäller: är du nyfken på fler lustiga, originella, kloka eller på minsta vis intressanta skyltar kan du testa den här länken, som går till BP, Skyltsöndagens väktare, och en lista med skyltande bloggare.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Knallblå himmel tänker jag på när jag ser skyltarna som är jättefina, inte pråliga, inte överdrivna, sakliga, snygga, det var tider det! Angående lilla fågeln i förra inlägget, jag hade nog gjort likadant. Inte tordas ta upp den o vrida nacken av den, hu, även om det hade varit det snällaste att göra. Den stackaren satt väl kvar ett tag på näthinnan...världen är en grym plats...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja pappas skyltar ser inte precis ut som dagens reklamblad ... den stackars lilla fågeln, ja hur har det gått med den? jag vet ju inte ...

   Radera
 2. Har nog sagt det förut, men din pappa var definitivt före sin tid. Han hade verkligen talang för skyltreklam. Skyltarna är proffsigt gjorde med dom medel som stod till förfogande då. Tror absolut att han valde blått och gult för att det är svenska flaggans färg.

  Å du, reklam funkade nog lika bra då som den gör nu. Eller också inte.

  Men medge, att även du när du ser en lockande skylt hos din lokala mataffär hoppar på erbjudandet ibland. Jag gör det i alla fall.

  Hoppas du har några skyltar från din pappas diversehandel kvar. Älskar dom faktiskt!

  Tusen tack för den "skyltglädjen" och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att han hade kunnat få ta del av ditt beröm, du som är proffs i branschen! Och visst hoppar man på extrapriser etc, det gör jag förvisso hela tiden. Men detta var de sista två skyltarna jag hittat.

   Radera
 3. Jag tycker de är helt fantastiska! PÅ Rakin har han gett sig på Art Deco, suveränt!

  Hur stora är skyltarna? Som helhet måste de vara jättekul att se, finns det ingen vägg i barndomslandet eller insidan av en dörr som kan "tapetseras"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker fortfarande att Samarinskylten är så himla kul! ;)

   Radera
  2. Skyltarna är alla av samma storlek, cirka 60x45 cm. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra med dem! Kul att de får uppskattning så här otroligt långt efteråt!

   Radera
 4. har aldrig använt rakcreme... inte ens på mina vackra hårlösa ben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då slapp du i a f den utgiften!

   Radera
 5. Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här, jag är brenda och har varit gift för länge sedan, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän det fjärde året i vårt äktenskap, när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen till vår äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att det hela var en lögn, men han förlorade kärlek, förtroende och förtroende för mig. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för en skilsmässa, senare blev vi separerade. Två år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag inledde en sökning på hur man skulle få tillbaka min man, och då hänvisades jag till Dr. IZOYA, en stor och mycket andlig man som älskade en kärlek stava för mig och fick min EX att återvända till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig släpper jag hans kontakt, drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också till att följa frågor ...
  (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning

  SvaraRadera