söndag, september 22, 2019

Dagens ord 60


KRYMPFLATION

-Ett annat ord för att lura kunder när de handlar. Priset är det samma för ett paket av en vara, men mängden i förpackningen är mindre än förr. De svenska konsumenternas riddare Jan Bertoft medverkade i P4 i dag och konstaterade att detta numera är väldigt vanligt. Tillåt mig misstänka att de flesta inte märker något över huvud taget, utan bara blir dragna vid näsan.


12 kommentarer:

 1. Jo det där har jag märkt, brukar ofta gå och undersöka sånt där. Men så är jag sån där som kollar priset flera gånger och tittar på jämförpriset ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollar också priser!!! Och blev väldigt förvånad när jag fick klart för mig att ett paket cigaretter, som i hela mitt liv innehållit 20 ciggar, plötsligt hade 19 ... så tydlig krympflation, även om just den inte drabbar mig.

   Radera
  2. Det där var väl ganska länge sedan, måste ha varit minst 10 år sedan de plockade en cigarett för att inte komma över 50 kr/fp.

   Radera
  3. Jag vet inte när, köper ju inte cigg så ofta ... men nu kostar ett paket över 60kr, det har jag snappat upp.

   Radera
 2. eller när man får 90 öre rabatt när man köper två förpackningar... jag har lärt mig kolla jämförpriser; störst är inte bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämförpriser är det ju faktiskt lag på. Bra.

   Radera
 3. påfågelsrummet klart:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/09/ont-om-plats-i-bokhyllan-30.html

  SvaraRadera
 4. Som Hannele är inne på .... Man inbillar sig att maxipaketet här ett lägre kilopris än det mindre men det är inte alltid så. Minns att det var billigare att köpa två lösa paket Ballerinakakor än att köpa förpackningen med två rullar.

  OK, det är inte samma sak som det du tar upp. Och det där smyghöjandet, det är fult det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämförpriser måste man ju kolla på om man är det minsta prismedveten! Krympflation är producenterna rätt duktiga på att dölja annars. Men jämförpriset funkar ju alltid.

   Radera
  2. Ja det brukar fungera om de inte på ena produkten jämför kilo och den andra i volym. Det har jag sett några gånger både i Spanien och Sverige och jag får sådan lust att skälla på någon.

   Radera
 5. min ex man återvänder hem till mig efter att ha läst en liknande berättelse online blogg om hur man återställer trasiga kärleksförhållanden.
  Jag visste aldrig kärlek stavning del charm kan vara tillräckligt effektiv för att få tillbaka ex kärlekspartner tills för några dagar sedan jag upplever omedelbar kärlek stav resultat, min ex pojkvän återvänder hemma ber om ursäkt för mig.
  Slutligen hittade jag permanent lösning för att återställa kärlek och lycka i äktenskapshemmet. det fungerar för mig min ex tillbaka tillbaka .. Jag är säker på att det kommer att fungera för dig också, medan du inte tvivlar, prova det idag ... kontakta via:
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera